• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
Ergani Kardeş-Der Faaliyet Raporunu açıkladı-FOTO Galeri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR –Ergani’de yaptığı etkinlikler ve sosyal yardımlarla halkın gönlünde yer eden Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Kardeş-Der, 2013 faaliyet raporunu kamuoyu ile paylaştı.
 
Yapılan hizmetleri dernek adına açıklayan, Yardım Komisyonu Başkanı Mustafa Öz, “2013 yılı içerisinde 319 aileye gıda yardımı, 385 aileye kırımız et, 53 aileye un yardımı yaptık. 37 aileye bayram şekeri ve kolonya yardımı, 41 aileye de 223 çift ayakkabı, 9 aileye 4 ton odun ile 2,5 ton kömür, onlarca aileye giyim yardımında bulunduk. Yardımda bulunduğumuz ailelerin 15’i Suriye’deki savaştan kaçıp ilçemize sığınan ailelerden oluşmaktadır.” İfadelerini kullandı.
 
Öz, açıklamasının devamında, hayırsever vatandaşlara seslenerek, “Yardımlarımız 2014’te de devam etmektedir. Bize başvurduğu halde, imkânlarımız elvermediğinden dolayı yardım edemediğimiz aileler de olmuştur. Hayırsever vatandaşların Resulullah’ın ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisini dikkate alarak biraz daha duyarlı olmalarını, bu konuda bize yardımcı olmalarını, bu yardımın Ahiret saadetine yardımcı olacağını bilmelerini istiyoruz. Allah-u Teala kimilerimizi zenginlikle, kimilerimizi fakirlikle imtihan ediyor. Zenginler fakir duruma düşebilir, fakirler de zengin olabilir. Rızkı veren deAllah’tır, alan da Allah’tır. Varlıklı kardeşlerimizden hassasiyet sahibi olmalarını ve hayır hasenatlarını bizim vasıtamızla yapmalarını istiyoruz. Allah’u Teala hayır sahiplerinin ecirlerini artırsın, hayır hasenatlarını kat kat artırsın inşallah.” dedi.
 
Öz fakirleri sevindirmenin önemine değindiği konuşmasını sonunda; “Halkımız yaptığımız yardımların nasıl bir yere ulaştığını görmüş olsalardı çok iyi olurdu. Bir çocuğu sevindirmek, bir çocuğun ayağına ayakkabı giydirmek, aşı, ekmeği, zeytini yoksa bu aileye yardım etmenin ne kadar sevap olduğunu, Allah-u Teala’nın indinde bunun ne kadar makbul olduğunu bilselerdi çok güzel olurdu. Hayırsever vatandaşlarımızın ‘Kim bir mü’minin bir ihtiyacını giderirse, Allah’u Teala’da ahirette onun dünyada sıkıntılarını giderir.’ Hadisinin bilincinde olmalarını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.  (M. Veysi Tosun - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir