• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Urfa'da İslam'da ailenin önemi anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- DİNBİRDER Şanlıurfa Şubesinin “İslam’da ailenin önemi” konulu konferansta konuşan Profesör Doktor Ali Akpınar, ailenin yapısında savrulmaların olduğunu söyledi.

 

Ailenin önemi adlı bir konferans düzenlendi. Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlene konferansa HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın, HÜDA PAR Büyükşehir Başkan Adayı Av. Emin Güneş,  Saadet Partisi Büyükşehir Başkan Adayı Ahmet Bahçivan ve birçok davetli katıldı.
 

Konferans Mehmet Toprak Hocanın okuduğu Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından DİNBİRDER Şanlıurfa Şubesi Başkanı Hüseyin Bakırcı açılış konuşmasını yaptı.

 

Toplumun ıslahının din ile olduğunu belirten Bakırcı, “DİNBİRDER’in amacı yolunu şaşırmış, şeytan ve nefsin esiri olmuş şaşırmışlara kılavuzluk yapma, tüm insanlığa vahiy ve sünnet kültürünü anlatmak asli görevleridir. Cemaatleri seven, cemaatçılığı reddeden bir anlayışa sahiptir. DİNBİRDER hayır yarışında pay alan bir dernek, hakkı yerinde haykıran bir dernek, kuran, sünnet ve fıkıh ilkelerini referans alan toplum fertlerini bu yönde eğitime çağıran bir kuruluştur” dedi. 

 

Her alanda savrulmanın yaşandığı bir dünyada, fıtratına, aslına, özüne yabancılaşan bir insanlıkla karşı karşıya olduklarını ifade eden Profesör Doktor Ali Akpınar, dünya ölçeğinde durum böyle ama coğrafya ölçeğinde de çok önemli bir konumda olmadıklarını ve çoğu şeylerin farkında olmadıklarını, toplumun yapısının çekirdeği olan aile yapısında da yine savrulmanın devam ettiğini söyledi. 
Toplum liderlerinin, cemaat önderlerinin kendi alilerinin içerisinde, yakın çevresi içerisinde, eşlerine karşı sorumluluklarını yerine getirme konusunda çocuklarını yetiştirme ve geleceğe hazırlama konusunda herkesin döküldüğü bir vaka olduğunu belirten Prof. Dr. Akpınar, “Sahabenin anladığı gibi ayetleri kendi hayatımıza indirelim. Sahabeler İnen ayetleri kendilerine inmiş gibi okuyup o ayete göre kendilerine bir çeki düzen veriyorlardı. Peygamberin terbiyesinde yetişmiş insanlardı. Nifakla ilgili ayet mi indi, üzerlerin alıyorlardı. Acaba ben münafık mıyım diye kendi kendilerine soruyorlardı.” şeklinde konuştu. 

 

Günde kırk defa Fatiha Suresiyle uyarılmaya muhtacız
Çok iyi bir şekilde bilinen Fatiha Suresini neden defalarca okunduğunu söyleyen Dr. Akpınar, “ Çünkü biz günde kırk defa Fatiha’yla uyarılmaya muhtacız. Aynı şekilde yüzlerce defa tekbirle uyarılamaya ihtiyacımız var. Biz bazı temel kavramlarımızı, dilimizden düşürmediğimiz dualarımızı hiç ettik, değerini bilemedik. Ne söyleyenlerimiz ne söylediğinin farkına vardı, ne dinleyenlerimiz. Besmelenin anlamını unuttuk. Hâlbuki Bismillah; bir söze, bir amele, bir işe vurulan ilahi patentti. Allah adına demekti. Dilimiz bunu söyledi. Ama ardından haramlar geldi” ifadelerinde bulundu.

 

Ailenin önemine değinen Akpınar, “Hz Âdem yaratıldı ardından Hz Hava yaratıldı. Hayat Âdem Hava kadın erkek birlikte başladı. Cennetteki hayat birlikte yaşandı. Yasak meyve birlikte yendi. Birlikte çiğnendi yasak. Birlikte tövbeye sığındılar. İkisi birden dua ettiler. ‘Biz yanlış yaptık. Biz kendimize yazık ettik. Eğer bizi bağışlamazsan biz kaybedenlerden oluruz.’ İnsanlığını dünyadaki hayatı da yine kadın erkek aile ile başladı.” ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir