• DOLAR 32.549
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2430.024
  • ...
SON DAKİKA
Hüda Par, Kocaköy ve Hazro`da, adaylarını tanıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR  - Hür Dava Partisi (Hüda Par) Diyarbakır Belediye Başkan Adaylarını  tanıtmaya devam ediyor. 
 
Birinci  Kuruluş  yıl dönümü programında Diyarbakır’ın 14 ilçesinin Belediye Başkan Adayını  açıklayan  Hüda Par, Hazro ve Kocaköy(Karaz) ilçelerinde  düzenlediği etkinlikle de, Belediye Başkan Adaylarının tanıtımını  gerçekleştirdi.
 
Hazro ilçesinde düzenlenen etkinlikle Hazro Belediye Başkan adayı Nihat Çelik tanıtılırken,  Kocaköy ilçesinde düzenlenen etkinlikte de Kocaköy Belediye Başkan Adayı Ömer Tekdağ ile Lice Belediye Başkan Adayı  Abdulmutalip Yuva  tanıtıldı.
 
Tanıtım programlarına Hüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz, Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç, Hani Belediye Başkan Adayı M. Sıddık Akyıldırım, , Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar  ve  partililer katıldı. Programda, bölgenin tanınmış alimlerinden Molla Enver Kılıçaslan  kısa bir konuşma yaptı
 
"Halkımızın hizmetindeyiz"
Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Hüda Par Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. Hüseyin Yılmaz yaptığı konuşmasında, bir yıl gibi bir sürede teşkilatlandıklarını ve seçime hazır olduklarını belirterek, “İnşallah burada belediye başkan adaylarımızı tanıtacağız. Yine diğer ilçe belediye başkan adaylarımız da burada. İnşallah burada bulunan ve diğer belediye başkan adaylarımızla birlikte  halkımızın  hizmetinde olacağız." dedi.
 
"Halka hizmeti ibadet olarak biliriz"
Hür Dava Partisi`nin bir ihtiyaçtan doğduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, " Hüda Par, toplumdaki mevcut keşmekeşten, siyasi duruştan, halkımızın değerleri ve inancımızla uyuşmayan politikalardan doğdu. Bugüne kadar halkımızı temsilliyet noktasında bir varlık gösteremeyen, halkına hizmet etmeyen siyasilerin yerine, halkına hizmeti hakka hizmet ve bunu da ibadet bilen insanlar olarak karşınızdayız. İnşallah hizmetlerimizde ayırımcılık olmayacak, adil olacağız, yöneticilerimiz insanlarına adaletle hükmedecek. Yandaşlık, tarafgirlik yapmayacak ve hizmet noktasında ne gerekiyorsa o olacak. Çünkü biz biliyoruz ki, iktidara gelenler, belediyelerin başına geçenler, hep kendilerine yonttular yıllarca kendi partilerine, kendi yandaşlarına çalıştılar. Halkımız hizmet noktasında bir şey görmedi. Ahlaki ve inanç noktasında bir çalışma yapmadıkları için de Müslüman halkımızın inancını, ahlakını yozlaştırdılar. Hatta birileri bazıları bunu kendi programına aldı."dedi.
 
“İdareciler bozuk olursa bütün toplum bozulur, ama idareciler Allah’tan korkan, insanlar olursa o zaman da toplumu düzeltir”
Yılmaz konuşmasını devamında, “Hüda Par olarak şuna inanıyoruz;  İdareciler bozuk olursa bütün toplum bozuk olur. İdareciler dürüst olursa, Allah’tan korkan insanlar olursa o zamanda toplumu düzeltir. Allah Resulü   Hadisi Şerifte şöyle buyuruyor. ‘İki sınıf insan vardır bunlar düzelirse, bütün toplum, düzelir. Ama bunlar bozulursa bütün toplum bozular. Bunlardan biri alimler diğeri de idarecilerdir.’  Nitekim en büyük sıkıntımız da buradan kaynaklanıyor. Başımızda bizi temsil etmeyen, bizim gibi yaşamayan, bizim inandıklarımıza inanmayan, bizim kıblemize yönelmeyen insanlar bugüne kadar bizi idare etti." şeklinde konuştu.
 
"Halk, kendi idarecisini tayin etme hakkına sahiptir"
Halkın kendi idarecisini tayin etme hakkına sahip olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "Bu nedenle diyoruz ki idarecisini tayin etmek halkın elindedir. Halkımız madem Müslümandır, dindardır  o zaman kendisi gibi Müslüman olanı, kendisi gibi Allah’tan korkanı, halkın hem dinine hem de diline sahip çıkacak olan insanları yönetici olarak tayin etmelidir. Bu bizim elimizdedir. Biz içimizdeki iyileri, dürüstleri, namusluları seçersek,  o zaman bütün toplum düzelecektir. Ama biz bunu yapmaksak içimizdeki kötülerin, ahlaksızların, helal haramı bilmeyen insanları başa getirirsek, o zamanda toplum ifsat olur. Onun için biz şunu söylüyoruz: Hüda Par bu halkın umududur. Hüda Par bu halkı kurtarmak için vardır. Hüda Par bu halkın hem dilini hem de dini korumak için vardır. Zaman zaman söylüyoruz, biz adaylarımızı seçerken, İslami ölçülere göre seçtik.  İslami referans aldık. Adaylarımız Hz Ebubekir gibi sadık dürüst, yine Hz Ömer gibi adil, Hz Osman gibi hilm sahibi, Hz Ali gibi ilmiyle cesaretiyle hiçbir baskıya boyun eğmeyen insanlardır. Hizmet noktasında adaleti gözeteceğiz. Bize oy verene de vermeyene de Müslümana  da gayri Müslime de hizmet noktasında ayırım yapmayacağız. İnşallah eğer 30 Mart’ta Hüda Par seçimi kazanırsa, adaylarımızın,  bütün bu vasıflara sahip olduklarını hepimiz göreceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan Kocaköy Belediye Başkan Adayı Ömer Tekdağ,  Hüda Par`ın kurulmasını kendilerine gösteren Allah’a (cc) hamd ederek, insanoğlunun hizmete layık olduğunu  söyledi. 
 
Tekdağ sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah nasip ederse ve Hüda Par Kocaköy belediyesini alırsa, burada yaşayan insanlarımız daha düzenli,  alt yapısı tamamlanmış, yeşil ve temiz bir ilçe göreceklerdir. Halkımız çok sıkıntılar, çileler çekti, inşallah bundan böyle Hüda Par kardeşliğin tesisi için vesile olacaktır.”
 
Daha sonra Lice Belediye Başkan Adayı Abdulmutallip Yuva’nın tanıtımı yapıldı. Program okunan dua eşliğinde  yapılan irtibat bürosunun açılışıyla sona erdi.(İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir