• DOLAR 32.521
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2492.359
  • ...
Ekinözü'ndeki  sorunlar  köylüyü canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ’ın Kovancılar ilçesine bağlı Ekinözü köyünde yaşanan  sorunlar, köy sakinlerini canımdan bezdirdi. Köyde kışın ortasında yapılan altyapı çalışması sonrası çamur deryası haline gelen yolların düzeltilmemesi,  inşa edilen Sağlık Ocağına  doktor, ebe ve hemşire personeli verilmemesi, köydeki sokak lambalarının  yanmaması gibi sorunların giderilmesi için  köylü, yetkililerden çözüm  bekliyor.

 

Gittikleri kamu kuruluşlarından elleri boş dönene köy halkı, çözümü basına duyurmakta aradı.

Ekinözü Köyü  sakinlerinden Hacı Barut, köyün birçok sorunu olduğunu ifade ederek, “İlkbahardan beri başlatılan alt yapı çalışmasıyla rezalet başladı. Çalışmaların bitmesiyle bozulan yolarımızı tekrar onarırlar dedik, ama maalesef yapılmadı. Muhtarımız ve birkaç arkadaş Elazığ İl Özel İdareye gidip kontrole gelmelerini talep etmiş, fakat ‘Biz gelmiyoruz.’ cevabını almışlar . Ben ve köyden bir kaç kişi çalışmaları takip ediyoruz. Şuana kadar alt yapı çalışmalarını kontrol etmeye herhangi bir görevli gelmedi.” diye yakındı.

 

Köyde yapılan hizmetlerin hep eksik kaldığını ifade eden Barut,"Köyümüze 1974 tarihinde sağlık ocağı yapıldı, ama doktor, hemşire verilmedi. Yapıldığı günden itibaren bu Sağlık Ocağı boş, hizmet vermiyor yalnız, sağlık ocağının ebesi var görünüyor ama Kovancılar’dan bu köye geldiği hiç görülmedi.” dedi.

 

Barut  ayrıca dört gündür köyün sokaklarındaki  elektrik direkleri yanmadığını belirterek, “ Köy imamıyla birlikte TEDAŞ'ı aradık, TEDAŞ görevlileri ‘Bize asgari ücret veriyorlar, biz gelmiyoruz.’ dediler.” şeklinde konuştu.

 

Oy zamanı oldu mu buraya dökülüyorlar, sorunlarımız olunca kimseyi göremiyoruz.

Ekinözü köy azalarından Resul Tosun ise, Sağlık Ocağınının  kapalı oluşuna ve yapılan kanalizasyon alt yapı çalışmalarına değinerek, “Köyün nüfusu Bin 500 kişi. Köy araçları köy içerisinden gidemiyor. Köyümüzün 675 tane seçmeni var. Oy zamanı oldu mu buraya dökülüyorlar, ama bu köyün sorunları olunca kimseyi göremiyoruz. Bu köyün hali nasıl olacak?” şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı/Faruk Kırmızıtoprak - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir