• DOLAR 32.539
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2488.994
  • ...
Almanya, Mali’ye ek asker gönderebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya Federal Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, haftalık Der Spiegel dergisine yaptığı açıklamada, Mali’de asker bulunduran ve çatışmalara giren Fransa’nın Almanya’dan buradaki misyona destek vermesini beklediğini söyledi.
 
Von der Leyen, "Şu an Mali’de 99 askerimiz var. Oradaki asker sayımız en fazla 180’e çıkabilir. Ancak 250 için de zorlayabiliriz.


Buradaki angajmanımızı güçlendirebiliriz. Bunu Fransız müttefiklerimiz de bizden bekliyor." dedi. Bakan von der Leyen ayrıca Afrika’daki görev için Almanya´nın sağlık hizmetlerini daha iyi yürütebilmesi adına bir uçağı da tahsis edebileceğini söyledi.
 
Birleşmiş Milletler`in (BM), değerlendirmesine göre Mali’de şu an soykırım tehlikesi yaşanıyor. Von der Leyen, tehlikeye dikkat çekerek, "Eğer cinayet ve tecavüzler gündemden düşmüyorsa buna seyirci kalmamız söz konusu olamaz.


İnsani olarak da bunu yapmamız mümkün değil." şeklinde konuştu. Alman bakan, Avrupa Birliği’nde de işbirliğinin artmasını ve iş bölümü yapılmasını istedi.
 
Von der Leyen, "Eğer askeri görevler söz konusu olduğunda birileri hep kenara çekiliyor ve yan çiziyorsa, başka birileri de Avrupa’daki ortaklarına danışmadan öne atılıyorsa, Avrupa küresel güçlerin arasında kendi gücünü gösteremez." dedi. Bakan, Almanya´nın uluslararası alanda daha fazla sorumluluk almasının da kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kaynak: Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir