• DOLAR 32.57
  • EURO 34.893
  • ALTIN 2426.362
  • ...
Cizre`de Komeliya Tevgera Ciwanan derneği açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK -  Şırnak’ın Cizre ilçesinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP)  Güney Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesut Barzani’ye yakın Cizre Komeliya Tevgera Ciwanan (Cizre Gençlik Hareket) derneği açıldı. Açılışa Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cizre Belediye Başkan Adayı Ferhan Dündar ve çok sayıda HUDA PAR üyesi katıldı.

Geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’a gelen Güney Kürdistan Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’den sonra başta Diyarbakır olmak üzere birçok il ve ilçede Barzani’ye yakın dernek açıldı. Son olarak Şırnak’ın Cizre İlçesinde de Barzani’ye yakınlığıyla bilinen ‘Komeliya Tevgera Ciwanan’(Cizre Gençlik Hareket)  derneği açıldı. Eski Belediye Caddesi’nde bir apartman dairesinde açılan dernek açılışına bölge illerinde açılan dernek yöneticileri, yanı sıra  HÜDA PAR ilce teşkilatı  ve sivil toplum örgütlerin temsilcileri katıldı.
 
Açılışta bir açıklama yapan Cizre Komeliya Tevgera Ciwanan Dernek Başkanı İbrahim Unan, “Cizre Gençlik Hareket Derneği Kürtçe ismi olarak da Komeliya Tevgera Ciwanan Derneği’nin açılışını yapmaktayız. Bundan önceki derneklerimiz Diyarbakır’da, Kızıltepe’de ve şuanda da Cizre’de 3. ayağımızı yani derneğimizi açıyoruz. Kısmet olursa önümüzdeki haftada da dördüncü derneğimizi Silopi’de açacağız. Derneğimizin amacı Cizreli gençlerimizi bilinçlendirmeyi, Kürtçe eğitimi konularında bilinçlendirmek, kendi kültürümüzü, kendi kişiliğimizi örf ve adetlerimize uygun eğitim şartları adı altında eğitim vermeye çalışacağız. Buraya gelen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.” diye konuştu. 

Dernek başkanı İbrahim Unan, ayrıca kendilerini yalnız bırakmayan HÜDA PAR yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Dernek açılışından sonra dernek önünde bir araya gelen dernek yöneticileri Güney Kürdistan Yönetiminin bayrağını açtılar. (Abit Dündar –İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir