• DOLAR 32.509
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2419.611
  • ...
Sırbistan`da seçim öncesi koalisyon kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SDPS`den yapılan yazılı açıklamada, partinin SNS ile siyaset ve gelecek hükümetin prensipleri hakkında anlaştığını, yapılacak parlamento seçimleri ve Belgrad Büyükşehir Belediyesi Meclisi seçimlerinde ortak olacağı belirtildi.

Boşnak asıllı Başbakan Yardımcısı ve Ticaret ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Lyayiç`in başkanlık yaptığı partinin açıklamasında, "SDPS partisi, Sırp İlerleme Partisi ile siyaset ve gelecek hükümetin prensipleri, ayrıca ülkedeki kapsamlı reformların devam edilmesi gerektiği konusunda anlaşma sağladı" denildi.

Bu arada, Sırbistan Başbakanı ve Sosyalist Partisi (SPS) Lideri İvitsa Daçiç, partisinin bugün düzenlediği toplantının ardından yaptığı açıklamada, başbakanlık görevini üstlendiği mevcut hükümetin 18 ay önce kurulduğunu hatırlatarak bu hükümetin Sırbistan tarihinde unutulmayacak başarılara imza attığını ifade etti.

Daçiç, "Bu hükümet iyi bir şekilde çalıştı, biz de bu açıdan erken seçimlerin yapılmasına gerek olmadığını ifade etmiştik, seçimlerden korktuğumuz için değil. Seçimleri Sırbistan`ı hiçbir şekilde durdurmamalı, tam aksine Sırbistan`ın daha iyi gelişmesi için bir teşvik olması gerekiyor" diye konuştu.

Diğer taraftan, muhalefet partilerinden Liberal Demokrat Partisi (LDP) Genel Başkanı Çedomir Yovanoviç, erken seçim kararının, iktidar koalisyonunun "çaresizlik ve şaşkınlığının" ifadesi olduğunu savundu.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir