• DOLAR 32.372
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.74
  • ...
Mağdur edilen bina sakinleri yolu trafiğe kapattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Merkez Bağlar ilçesi Yunus Emre mahallesi 971. Sokakta bulunan yedi katlı Okumuş Apartmanı, çökme tehlikesi nedeniyle boşaltılınca apartman sakinleri, mağdur olduklarını iddia ederek yolu bir süreliğine trafiğe kapattılar.

 

Geçtiğimiz günlerde belediye ekiplerince hasarlı ve çökme tehlikesinin olduğu belirtilen 20 yıllık apartman, belediyenin beş aylık kira vermesi ve ev taşıma ücretlerinin karşılanması ile tamamen boşaltıldı. Yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden bina sakinleri ise, yolu trafiğe kapatıp mağduriyetlerini dile getirdiler.

 

Celile Alan adlı apartman sakini, sözkonusu apartmanda, 13 daire olduğunu belirterek, “Belediye Salı günü binayı tamamen boşalttı ve bir ön rapor çıkartıp bizi evlerimizden attılar. Bize sadece 5 aylık bir kira verecekler ama biz kira peşinde değiliz. Ne gerekiyorsa yapılsın. Binamızın yıkılmasını değil güçlendirilmesini istiyoruz. İsteğimiz, yetkililerin bize sahip çıkmasıdır. Binayı yapan müteahhit M. İ.’nin bulunmasını ve bina yapılırken hangi belediye başkanı bina yapım izni vermişse onun gelmesini istiyoruz.  Günlerdir sokaklardayız, ağlaya ağlaya göz çeşmemiz kurudu adeta. Sesimizi duyurabilmenin yolunu, bu eylemi yaparak bulduk.  Gerekirse kendimizi yakarız ama hakkımızdan vazgeçmeyiz.“ dedi.

 

Gülbahar Eşitağaoğlu adlı apartman sakini ise, binalarının neredeyse yıkılmak üzere olduğuna dikkat çekerek,  “Devlet geleceğimiz için çalışıyorsa bize yardımcı olsunlar. Çünkü Bu da bizim geleceğimizdir. Çocuklarımız perişan bir haldedir ve hepsi hasta oldular. Bizleri apar topar çıkardılar. Ne bir yardım yaptılar ne de bizimle ilgilendiler. Üç saattir burayı kapatmışız ama yetkililer hala ortada yoklar.” ifadelerini kullandı.

 

Çarşıya gitmek için trafikte 45 dakika boyunca beklediklerini belirten Mehmet Şah Çapa adlı yolcu, “Karşıda bulunan binanın belediye tarafından yıkılacağını öğrendim. İnsanlarımızın mağdur olmaması için yetkililerin ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz. Belediye ve zabıta görevlilerini arıyoruz ama kimse gelip burayla ilgilenmiyor. Yerlerinde oturan yetkililer, halka sahip çıkmıyor.” diyerek belediyenin üzerine düşen görevi yapmadığına dikkat çekti.

 

Öte yandan Diyarbakır’ın en işlek Caddesi olan Sento Caddesini trafiğe kapatan bina sakinlerine, çevrede bulunanlar tepki gösterdi.

 

Kapatılan caddede araçların uzun kuyruklar oluşturduğu gözlemlendi. (Hamza Adiyaman/Ali Adiyaman- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir