• DOLAR 32.502
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2479.932
  • ...
`Devletin 90 yılda yapamadığını 20 yılda yaptılar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)  Sur İlçe Adayı Mahmut Uçar’ı tanıtma programı, Merkez Sur ilçesi Dağkapı Dörtyol mevkiinde halkın yoğun katılımı ile düzenlendi.
 
Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Hüseyin Yılmaz,  Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar, Bağlar Belediye Başkan Adayı Vedat Turgut, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Fikri Karavil ve partililer katıldı.
 
Programda, “Rüşvetsiz Belediyecilik için HÜDA PAR”, “Belediyeler Halkın Malıdır”, “Belediyelere Yetim Malı Gibi Sahip Çıkacağız” gibi pankartlar açıldı.
 
“Adaylarımız peygamberler ve sahabelerin ahlakıyla ahlaklanacak”
Açılış konuşmasını yapan Hür Dava Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı M. Hüseyin Yılmaz, “Adaylarımız sizin içinizden çıkmış, başka yerlerden tayin ve atama usulüyle gelmemiş insanlardır. Adaylarımız peygamberler ve sahabelerin ahlakıyla ahlaklanacaklardır. Hz. Ebubekir gibi iktidara geldiklerinde sizlere karşı dürüst ve sadakatli olacak, Hz. Ömer gibi adil olup kendisine oy verene de vermeyene de hizmet edecek. Hz. Osman gibi hilm sahibi olacak ve Hz. Ali gibi ilim ehli olup karşılaştıkları sorunlarda asla boyun eğmeyecek.” dedi.
 
“Devletin yapamadığını kendi içimizden çıkanlar yaptı”
Müslümanların Kemalist rejimden çok zarar gördüğünü hatırlatan Yılmaz, “Bu coğrafyadaki halkımız, Kemalist rejim yüzünden çok sorun gördü ve ahlaki açıdan yozlaştırıldı. Ama içimizden çıkan insanlar devletin 90 yılda yapamadığını 20 yılda yaptılar. Gençlerimizi ahlakından ve inancından uzaklaştırdılar. Bugün Diyarbakır’da 12,000 resmi kayıtlı hırsız varsa bunun sorumlusu idarecilerdir. Gerek devletin atadığı vali ve kaymakamlar gerekse de halkın seçtiği yerlerdeki idarecilerdir.” sözlerine yer verdi.
 
“Davamız adalet, hakkaniyet ve zulmün sona ermesidir”
HÜDA PAR olarak davalarının hürriyet, adalet, hakkaniyet, zulmün sona ermesi, huzur ve barış olduğunu ifade eden HÜDA PAR Sur Belediye Başkan Adayı Mahmut Uçar, “Çağımızın insanı cemiyetin bütün kesimlerini bir ahtapot gibi saran bir buhranın kıskacında kavramaktadır. Huzur, mutluluk, saadet gibi terimler modern insanın lügatinden adeta silinmiştir. Üretimi hızlandıran dev yapımı makineler her an insan neslini tedirgin eden korkunç silahlar gökleri delercesine uzanan devasa binalar, ışık hızıyla yarışan uçaklar tek kelime ile modern teknolojinin ortaya koyduğu imkânlar artık insan uğruna mutluluk vermiyor. İnsanın özüne ve fıtratına dönmesi lazımdır.” ifadelerini kullandı.
 
“Tüm Belediyelerimize ‘Rüşvet Alanda Veren Melundur’ yazacağız”
Bu gayretimiz ile Allah’ın huzuruna varmak istiyoruz diyen Uçar sözlerini şöyle sürdürdü, “Adalet ve hakkaniyet ile bir dünya özlemindeki herkesi huzur ve barış kokan HÜDA PAR’a davet ediyoruz. HÜDA PAR olarak cehalete ve fakirliğe son diyoruz bizim düsturlarımız bunlardır. Burası sahabeler diyarıdır bize düşen de sahabe ahlakıyla ahlaklanmaktır. İnşallah HÜDA PAR olarak bizim de hedefimiz budur. Hz. Muhammed diyor ki ‘Rüşvet alanda verende melundur.’ Biz de tüm Belediyelerimizin üzerine ‘Rüşvet Alanda Veren Melundur’ yazacağız. Belediyeler hizmet yeridir o yüzden düşüncesi ne olursa olsun hizmet herkesin hakkıdır. Rüşvetsiz, tarafsız adil ve gerçek belediyecilik için HÜDA PAR diyoruz.”
 
Belediyelere yetim malı gibi sahip çıkacaklarının altını çizen Uçar konuşmasının sonunda, “Güzel ve temiz bir şehir, parklar bahçeler sosyal tesisler, rahat bir yaşam, asfaltlı yollar, temiz hava temiz su ve kaliteli hizmet sizin en temel hakkınızdır. Sizler daha güzeline layıksınız. Ey mazlumlar hizmet bir lütuf değil, sizlerin temel hakkıdır.” dedi.
 
(Ömer Yasin Ergin/ Hamza Adiyaman- İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir