• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gazze`de ilaç stokları tükeniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Gazze`deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanı Mufid el-Muhallelati, ilaç stoklarının tükenmeye başladığını belirterek, uluslararası kurumları Gazze ablukasının kaldırılması için çaba göstermeye çağırdı.

Muhallelati, düzenlediği basın toplantısında, Gazze`de sağlık alanında çok büyük sıkıntılar yaşandığını, ilaç stoklarının tükenmeye başladığını dile getirerek, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Sağlık Örgütü`ne (WHO) bölgedeki ablukanın kaldırılması için çaba gösterme çağrısında bulundu.

İsrail`in yaklaşık 7 yıldır uyguladığı ablukaya ek olarak Mısır sınırındaki tünellerin yıkılması ve sınır kapısının kapatılması sebebiyle Sağlık Bakanlığı`nın zor durumda kaldığını vurgulayan Muhallelati, şöyle devam etti:

"Depolarımızdaki tıbbi malzemeler ve ilaç stokları tükenmeye başladı. Sağlık alanındaki açığı kapatmak üzere zaman zaman Gazze`ye gelen uzman sağlık ekipleri de Refah Sınır Kapısı`nın kapatılması sebebiyle bölgeye giremiyor."

Muhallelati, tünellerin yıkılması sebebiyle Gazze`ye inşaat malzemesi ulaştırılamadığını ve bu durumun da sağlık alanındaki projeleri sekteye uğrattığını kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir