• DOLAR 32.589
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2496.886
  • ...

BURSA-BTSO’da iş dünyası ile bir araya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye’nin de Bursa örneği gibi kalkınmasını umduğunu söyledi.

 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa programında kentin sanayi altpapısından çok etkilendiğini kaydederek, “Türkiye’nin lokomotiflerinden birinin Bursa olacağını biliyorduk, ama bugün bu kanaatimiz pekişti. Lokomotif üreten, Türkiye’nin lokomotifi Bursa diyesim geldi. Umarım, Türkiye de Bursa örneği gibi kalkınır” dedi.

 

BTSO’nun organize ettiği programla Bursa iş dünyasıyla bir araya gelen Bakan Işık, kamunun girişimcilerin arge ve inovasyonda önünü açmak için her türlü desteği verdiğini kaydederek, “Devlet, artık girişimciye fren değil, gaz veren pozisyondadır. Sanayiden hizmetler sektörüne geçiş hızlandı. Bunun da nedeni karlılıkların düşmesi ve orta -ileri teknoloji kullanamayan sanayimizin rekabet edememesidir. Bunun önüne geçmek için arge projelerine önümüzdeki dönemde daha çok destek vereceğiz. Bu kapasiteye ve iradeye sahibiz. Sadece toplumsal seferberliğe ihtiyacımız var” diye konuştu.

Konuşmasında orta gelir tuzağı, sanayi-üniversite işbirliği ve TBMM’nin gelecek hafta gündemine getirilecek arge destekleriyle ilgili bilgi veren Bakan Işık, kamunun tüm kurum ve kuruluşlarıyla ‘katalizör görevi’ göreceğini belirtti.

 

“Türkiye bu son vesayet mekanizmasından kısa süre içinde kurtulacak”

 

Yaşanan dalgalanmaların, geçici olduğunu ifade eden Bakan Işık, “Türkiye'nin bu son vesayet mekanizmasından da kısa süre içinde kurtulacağını, Allah'ın izniyle düşünüyoruz, buna inanıyoruz. Bu dalgalanmanın kalıcı olmadığını, planlamalarınızı yaparken, bir moral bozukluğu ve ümitsizlik içinde bulunmamanızı özellikle ifade etmek istiyorum. Türkiye, pek çok badireyi atlattı. Bunu da göreceksiniz, kısa zamanda atlatacak ve Türkiye emin adımlarla yoluna devam edecek. (Zeki Aras-İLKHA)