• DOLAR 32.51
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2427.862
  • ...
Malatya İnönü Çocuk Üniversitesi 2014 kış etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MALATYA - İnönü Üniversitesi (İÜ) Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde kurulan İnönü Çocuk Üniversitesi'nin düzenlediği "Çocuk Üniversitesi 2014 Kış Kampı" açılışı Tıp Fakültesi Amfi Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, açılışta yaptığı konuşmada, düzenlenen kampın öğrencilerimizin geleceklerini planlamaları açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, "İnönü Çocuk Üniversitesi’nin düzenlediği kış etkinliklerine katılmaya hak kazandınız. Bunun anlamını iyi kavramanız gerekmektedir. Ülkemizin parlayan yıldızı olan İnönü Üniversitesinde bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerde bulunacaksınız. Çok ileriki bir yaşta bulunmanız gereken üniversite ortamıyla bu yaştan itibaren tanışmış ve birçok imkânlarıyla buluşma fırsatını yakalamış olacaksınız" dedi.

 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz ise, bir ülkenin en önemli varlığının çok iyi yetişmiş nitelikli genç nesiller olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Türköz, "Bugün bizler buradaysak yarın sizler bizim yerimizi alacaksınız. Sizlere ne kadar nitelikli bir eğitim verebilirsek aslında ülkemizi daha o kadar ileriye götürmüş oluruz. Teknolojide, sanayide, sanatta ve sporda gelişmiş ülkelere baktığımızda ortak noktaların olduğunu görmekteyiz. O ülkeler gençlerini çok iyi yetiştirmektedirler. Nitelikli nesillerin yetişmesi için gayret sarf etmektedirler. Bu noktada ülkemizde de artık gelişmelerin olduğunu görmekteyiz. İnönü Üniversitesi de ülkemizin bu çabasına katkı sağlamak amacıyla ilklere imza atarak İnönü Çocuk Üniversitesi'ni kurdu. Adı çocuk olabilir ama yaptığı işler çok büyüktür. İnönü Çocuk Üniversitesi ortaöğretim öğrencilerine yönelik her yıl düzenlediği kış ve yaz kampı etkinleriyle çocuklarımıza hem üniversitenin değişik birimlerini tanıtmakta hem de konunun uzmanı olan bilim insanlarıyla bir araya getirerek karşılıklı bir etkileşim oluşturmaktadır" diye konuştu.

 

Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Barış Otlu da, "2014 kış etkinliğimize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen başarılı öğrenciler katılmaya hak kazanmıştır. Öğrencilerimiz, bilimden sanata birçok farklı konuda teorik derslere, laboratuar uygulamalarına ve çeşitli etkinliklere katılacaktır. Amacımız, ilimizin başarılı öğrencilerini üniversitemizle tanıştırmak, onarlın bilim ve sanat alanlarında motivasyonlarını artırmak ve geleceklerini şimdiden planlamalarına yardımcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

Daha sonra açılış dersi vermek üzere kürsüye davet edilen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bayındır öğrencilere, Malatya'nın Arapgir ilçesinde başladığı ilkokuldan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne uzanan yıllarından bahsederek sağlık ve enfeksiyon konusunda bilgiler verdi.

 

29 Ocak 2014 tarihine kadar devam edecek etkinlikte öğrencilerin, bilimden sanata birçok farklı alanda derse ve uygulamalı etkinliklere katılacakları öğrenildi. Etkinliğe Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen 20 farklı okuldan 71 öğrenci katılıyor. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir