• DOLAR 32.573
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2425.742
  • ...
Sahte Imei vatandaşı mağdur ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Son zamanlarda rastgele kullanılan Imei numaraları nedeniyle halkın mağdur olduğunu ve esnaf olarak kendilerini müşteriye karşı sahtekar durumuna düştüklerini belirten esnaf sahte Imeilere karşı tedbir alınmasını istedi.

 

Rastgele kullanılan imeilerin vatandaşı mağdur ettiğini ifade eden Kenan Sezgin, "Vatandaşın telefonuna mesaj geliyor, imeiniz çalınmış ve 30 gün içinde kapanacak diyor ve telefon 30 gün sonra kapanıyor. Telefonun  kapanmaması için imei atılması lazım. Samsung cihazlarında imei değiştirilebiliyor. fakat Nokia  Ipad gibi telefonlarında imei değiştirilemiyor.Bu nedenle bir çok insanın telefonlarını kullanamaz duruma düşüyor.''  dedi.

 

Bu gibi durumlarda müşterileriyle karşı karşıya geldiklerini söyleyen Sezgin; "Bazen çok ciddi tepkiler oluyor ve müşteriye karşı sahtekar durumuna düşüyoruz. Müşteri zannediyor ki  kendilerine  kaçak telefon satılmış. Müşteri ‘Telefonumun garanti belgesi var, faturası var neden böyle oluyor.' diye tepki gösteriyor. Hal böyle olunca ben de sahtekar duruma düşmemek için telefon alışverişini bıraktım.'' diye konuştu.

 

İmei  atılırken bir numara yanlış girildiği taktirde her 2 tarafında mağdur olduğunu belirten Sezgin, "Bunun asıl sebebi vergilerin çok yüksek olması, bunun yüzünden vatandaşlar spot telefonlara yöneliyorlar. Vergi dairesine 130 TL yatırmak yerine imei numarası alıyor 15-20 TL ye, çünkü bu onlara daha uygun geliyor. Birde şuan Çin malı telefonlar çıkmış.  Vatandaş kendisi bu telefonlardan imei numarası atabiliyor. Bu şekilde diğer insanlarda mağdur ediliyor.'' dedi.

 

Spot ile KVK’lı telefonlar arasında ciddi bir fiyat farkının olduğunu kaydeden Sezgin, yapılanların kul hakkına girdiğini belirterek buna bir çözüm bulunmasını istedi.  (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir