• DOLAR 32.454
  • EURO 34.515
  • ALTIN 2474.638
  • ...
`İslam yeniden nevşu-nema bulacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Bilge Eğitim Derneği Bilge Der, “İdeal Gençlik” programı düzenledi.
 
Kültür Merkezi konferans salonunda saat 19.00’da yapılan programa gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ve salonun dar geldiği görüldü.
 
Program Mücahid Tufan’ın Kur’an’ı Kerim tilaveti ve mealini okuması ile başladı.
 
Toplumların en büyük düşmanı cehalettir
Programın açılış konuşmasını Bilge Der Başkanı Şehmus Nasıroğlu yaptı. Bilge Eğitim Derneği olarak geleceklari olan gençleri manevi yönden takviye etmek ve bilgili bir nesil yetiştirmeye yönelik yüzlerce etkinlik yaptıklarını belirten Nasıroğlu, “Hedefimiz topluma faydalı sorumluluk bilinci bireyler kazandırmaktadır. Toplumların en büyük düşmanı cehalettir. Düşmanı bilip cehaletle mücadele etmeyi kendimize şiar edinmeliyiz.” dedi.
 
Nasıroğlu, Bilge Der öncülüğünde kurulan Kur’an Nesli Platformu olarak ayda bir  gençlik buluşma günü düzenleyeceklerini söyledi.
 
Yaradılıştan gelen nice artılarımız var
Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş gençleri incelerken kötü şeyleri görmemenin lazım geldiğini söyledi.
 
Göktaş, “Bu bakış açısı mağlubiyet olacaktır. Gençleri artılarıyla görmemiz gerekir. Gençliğin ilk başta fıtratını dikkate almamız lazım. Hiçbir Peygamber Allah’ı ispat etmek için değil, aksine Allah’a ibadete, kulluğa, tevhide çağırdılar. Çünkü Allah’ın varlığı fıtratımızda zaten vardır.” şeklinde konuştu.
 
İnsanların fıtratında bu dünyaya hayâlı ve edepli olarak geldiklerini dile getiren Göktaş, “Küçük çocuklar hiç kimse öğretmediği halde edep ve hayayı biliyorlar. Zamanla İslamdan uzak toplumda bu özelliğini kaybedebiliyorlar. Allah insanı hayâlı ve iffetli yaratmıştır. Yaradılıştan gelen nice artılarımız var” ifadelerini kullandı.
 
İlk Müslümanların hepsi gençtiler
İman, haya ve ahlakın korunması için yapılması gerekenler olduğuna değinen Göktaş Hoca, “Aile bu konuda çok önemli bir yere sahiptir. Anne ve babalar çocuklarına sahip çıkması halinde çevrenin etkisi olmayacaktır. Aileler manevi-ahlaki yönden kontrol etmeleri halinde çocukları İslam üzere olacak ve çevreden zarar gelmeyecektir.” dedi.
 
İlk Müslümanların hepsinin genç oldukları ve hepsinin yaşlarının Peygamberimizden küçük olduklarını söyleyen Göktaş, “Mekke’de iman edenlerin tamamı gençti. Ashabı Kehf’in tamamı gençtiler” diye konuştu.
 
İslam yeniden nevşu-nema bulacak
144 alimenin icazet programına da değinen Göktaş, bu kızların hepsinin birer yıldız gibi nur gibi parlayıp İslama hizmet edeceklerini ve İslam’ın yeniden neşvu-nema bulacağını ifade etti.
 
Bilge Der İlim Grubunun gençleri konu alan tiyatro gösterimi ile program sona erdi.Programda katılımcılar okunan ilahilere eşlik ederek coşkulu anlar yaşadılar. (Yasir Oğuz/Mehmet Mikyas/M.Enes İmir-İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir