• DOLAR 32.445
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.898
  • ...
MUŞ AÜ. Meslek Yüksekokulu pilot okul seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Alparslan Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıya  Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behçet Oral  ile öğretim görevlileri katıldı. Oral, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen ve iki yıl sürecek olan projeyle ilgili bilgi verdi.

 

Mesleki eğitime uygulanabilir, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir ulusal kalite güvence sistemi getirmeyi hedefleyen METEK Projesi kapsamında yapılması planlanan işler, “Ulusal kalite güvencesi stratejisi ve eylem planı hazırlanacak. Mesleki teknik eğitim okullarında uygulanmak üzere bir öz değerlendirme sistemi oluşturulacak. Proje kapsamında belirlenmiş meslek alanlarında müfredat geliştirilecek. Öğretmen ve yönetici eğitimleri gerçekleştirilecek. Kariyer danışmanlığı alanında görev yapan öğretmenlere eğitim sağlanacak. Mesleki eğitimdeki kalite değişimini genel kamuoyuna ve hedef kitlelere anlatmak, farkındalık oluşturmak için çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.” şeklinde sıralandı.

 

Toplantının birinci günü düzenlenen sabah ve öğleden sonra oturumlar, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Murat Kayri ile akademik ve idari personelin  katılımıyla gerçekleştirildi. İkinci gün programı ise, Meslek Yüksekokulu Sosyal ve Teknik Programlar yerleşkelerinde yer alan sınıf, atölye ve laboratuarlar gezisi ile son buldu.

 

Projenin uygulandığı 21 il ise; Ağrı, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Erzincan, Gaziantep, Hakkâri, Iğdır, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kilis, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Siirt, Trabzon, Van, Yozgat olduğu belirtildi.

(M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir