• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
İslamofobi yerleştirilmek isteniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler,Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da katılımıyla Haliç Kongre Merkezi`nde düzenlenen "Yüzyılın İslam Kültür Hizmeti Onur ve Hizmet Ödülleri" töreninde yaptığı konuşmada, değerli ilim adamlarının bir araya geldiği tarihi bir toplantıya şahitlik ettiklerini söyledi.
 
İnsanlık tarihine damga vuran büyük şahsiyetlerin, ilim ve fikir serdarlarının ve gönül mimarlarının var olduğunu aktaran İşler, bu gönül mimarlarının milletleri ayakta tutan en önemli mihenk taşları olduğunu vurguladı.
 
İşler, "Onlar, alimlerdir, ariflerdir, bilginlerdir. Onların yolundan gitmek, Hakk`ın ve hakikatin peşinden gitmektir. Çünkü onlar, kendilerine tabi olanları doğru yola götüren kılavuzlardır" diye konuştu.
 
İlimle meşgul olmayı en önemli ibadet sayan bir medeniyete sahip olunduğuna işaret eden İşler, bazı ayetlere ve hadislere atıfta bulundu.
 
"İslam korkusu ve İslamofobi yerleştirilmek isteniyor"
Başbakan Yardımcısı İşler, İslam dünyasının zorlu bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Yüzlerce yıl farklı dil, din, mezhep ve meşrebi bir arada hoşgörü içinde yaşatmanın başarılı örneğini sunan İslam dünyası, bugün mezhepçilik, meşrepçilik, hizipçilik fitnesiyle karşı karşıyadır. Bugün Ahmed Yesevi`lerin, Yunus Emre`lerin, İmam-ı Rabbani`lerin, Mevlana`ların, Hacı Bektaş-ı Veliler`in insanı yücelten anlayışlarının, farklılıkları zenginlik olarak gören örnek yaşantılarının öğrenilmesine ve yaşanmasına her zamankinden daha fazla muhtacız."
 
İşler, Batı`da İslam`ın şiddetle, terörle, çatışmayla eşdeğer gören bir anlayışın her geçen gün tırmandırılarak insanların yüreklerine İslam korkusunun ve İslamofobi`nin yerleştirilmek istendiğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir