• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Yılmaz: Bölgeye daha rahat hizmet yapılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri açılış programına katıldı.

 

Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri açılış programına Bakan Cevdet Yılmaz, Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, BÜ’ rektörü Prof. Dr. Giyasettin Baydaş, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, Jandarma Alay Komutanı Albay Selahattin Mersin, Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Şenlik ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Bakan Yılmaz, Bingöl Üniversitesi'ne 110 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, Bu sadece üniversiteye yaptığımız yatırımdır. Eğitime, sağlığa, yollara yaptığımız yatırımları saymıyorum. Bu kadar büyük yatırımlar yapıyoruz.’’dedi.

 

Çözüm sürecine vurgu yapan Bakan Yılmaz,  ‘’Bunu çekemeyenlerin olduğunu ifade ederek,  ''Uzun bir zamandır çok şükür bir ölüm haberi almıyoruz, bir çatışma haberi almıyoruz ve inşallah bu çözüm süreci dediğimiz süreç bittiği zaman, tamamına erdiği zaman daha rahat olacak buralar, çok daha rahat hizmetler yapılacak yatırımlar gelecek. Özel sektörde çok daha fazla buralara ilgi gösterecek, turistte çok daha fazla ilgi gösterecek. Artık havaalanımız da var. Ilıcaları görmek isteyen İstanbul’da ki bir insan, atlayacak hava alanına gelecek, oradan duble yollarla bu bölgemize ulaşacak ve güzel tesislerde konaklayacak inşallah. Hiçbir korku duymadan hiçbir endişe duymadan inşallah bunların yapıldığını göreceğiz. .'' ifadelerini kullandı.

 

Bingöl için termal kaynaklarının önemine vurgu yapan Bakan Yılmaz,  şunları söyledi:''Bu kaynak bizim kaynağımız bu termal kaynaklar Bingöl'ün çok önemli bir potansiyeli burada müsaade ederseniz valimize valimizin şahsında özel idaremize çok çok teşekkür ediyorum bu tesisimiz hayırlı olsun. Bu tesisimiz ılıcalar beldemize Bingöl'ümüze bölgemize ülkemize hayırlı olsun.’’

 

Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri açılış programında  Bingöl Milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş, Bingöl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Giyasettin Baydaş, da birer konuşma yaptı.

Tesisin açılışını yapan Bakan Cevdet Yılmaz, burayı  gezerek yetkililerden bilgi aldı.(Nihat Kanat, Musab Girişen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir