• DOLAR 32.373
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.42
  • ...
İsrail, Sivilleri Vurmak İçin Bahane Arıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siyonist işgal yönetimi, direnişin sivil yerleşim noktalarında silahlandığına dair ellerine bilgi ulaştığını iddia ederek ordunun Gazze’de başlatacağı askeri operasyonlarda sivillerin kaldığı bazı noktaları vurmak için talimat aldığını belirtti.

Kaynaklar, işgal yönetiminin daha şimdiden orduya katliam için yeşil ışık yaktığını ve sivilleri vurması için onay verdiğinin anlaşıldığını ifade etti.

İşgal radyosu dün verdiği haberde, İsrail’e ulaşan son istihbarat bilgilerine göre Hamas Hareketi`nin İsrail ordusuyla muhtemel bir savaş için hazırlık yaptığını ve bu hazırlıklarını sivillerin yaşadığı bölgelerde yoğunlaştırdığını, bu şekilde kendisine insanlardan canlı kalkan oluşturmak istediğini iddia etti.

İşgal rejiminde yayınlanan raporlarda Hamas Hareketi`nin olası bir savaş için hazırlıklarını sürdürdüğü, camilerle yüksek bina ve bölgelere ordunun hareketlerini takip etmek için kameralar yerleştirdiği, camiler ve yerleşim birimleri dâhil birçok noktaya füze rampaları kurduğu öne sürüldü.

***

BM: "Filistinli Çocuklara Saldırılarda Artış Var"

Birleşmiş Milletler Filistin’deki İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), işgal güçlerinin özellikle Filistinli çocukları hedef almasının tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekti.

Dün (24 Ocak Cuma) aylık raporunu yayınlayan BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, askeri operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda onlarca Filistinli çocuğun yaralandığını, son bir haftada çıkan çatışmalarda yaralanan 38 Filistinliden 10’unun çocuk olduğunu ifade etti.

Raporda ayrıca şu bilgiler paylaşıldı: “Kudüs’ün Anata ve El-Ayzeriyye beldelerinde, Ramallah’ın Silvad beldesine ve Beythalim’in Ayide Mülteci Kampı`na yapılan askeri operasyonlara Filistinli gençlerin direniş göstermesiyle çıkan çatışmalarda 6 çocuk ve dört yetişkin yaralandı. Çocukların hedef alınması hukuk çevrelerini ürkütüyor. Önceki yıla göre çocukların daha çok hedef alındığı 2013 yılında Batı Yaka ve Kudüs’te 526 çocuk yaralandı.”

Gazze kuşatmasına da değinen OCHA, işgal rejiminin kuşatmayı kaldırmadığı gibi, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın projeleri için taahhüt ettiği yardımların geçişine de izin vermediğini hatırlattı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir