• DOLAR 32.56
  • EURO 34.853
  • ALTIN 2431.081
  • ...
Suriye'ye yardım TIR'ına Konyalılardan yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Dün 110 STK'nın yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla Kayalıpark alanında konuşlandırılan Suriye'ye yardım TIR'ı, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Ayrıca açılan stantla Suriye'ye nakit yardım yapılması sağlanıyor. Stanttın yanında açılan Suriye'deki vahşeti anlatan fotoğraf sergisini gezen vatandaşların duygulu anlar yaşadıkları görüldü.

 

Suriye'deki mazlumlara ulaştırılmak üzere yardımda bulunan Ali Rıza Çakır adlı vatandaş, "Esed ve yandaşlarını Suriye'den biran önce çıkarmak lazım. Amerika denen kâfirin yapamadığı zulümleri bunlar yapıyor. Çoluk-çocuk demeden herkesi katlediyorlar. Bu işin sonu nereye kadar gidecek." dedi.

 

Konya Sivil Toplum Kuruluşları üyesi İHH-AYDER'in görevlisi Muhammed Fatih Şakacı ise yaptığı açıklamada, "Konya sivil toplum kuruluşlarının beraber düzenledikleri bir programda çalışıyoruz. Konya İHH-AYDER olarak başından beri Suriye halkının haklı ve kutlu mücadelesinin yanındayız. Dernek olarak bir haftadır süren çalışmalar sonunda 10. TIR'ımızı Suriye'ye gönderdik. Şuan ki TIR 11. olacak inşallah. Konya halkı her zaman mazlumların yanındadır. Bu yapılan yardımlarla bunu bir kez daha gördük. Konyalı kardeşlerimiz buraya giyecek, gıda, battaniye, çocuk bezi ve çocuk bisküvisi olarak yardımlarını yapmaktalar.

 

Ön tarafta acılan fotoğraf sergisinden ise amacımız Suriye'deki vahşeti insanların görmesini sağlamaktır. Şuanda TIR'ın yarısı dolmuş durumda. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile akşama kadar TIR'ın dolacağını umut ediyorum. Bizler her zaman Suriye'deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek isterim." ifadelerini kullandı. (İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir