• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aile Sağlığı Elemanı Alınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl`de istihdam edilmek üzere münhal bulunan pozisyonlara kamu görevlisi olmayan sözleşmeli aile sağlığı elemanı istihdam edilecek.

 

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, internet sitesinde yayınladığı ilanda, kamu görevlisi olmayan ebe, hemşire, sağlık memuru ve acil tıp teknisyenlerinden oluşacak aile sağlığı elamanı alınacağını bildirdi.

 

Açıklamada, "İlimiz emrinde boş aile sağlığı pozisyonları aşağıda sunulmuş olup, kamu görevlisi olmayan aile sağlığı elemanı olarak çalışmak üzere başvuracak kişilerin, aşağıda yazılı usul ve esaslar çerçevesinde başvurmaları gerekecektir. Kamu görevlisi olmayan aile sağlığı elemanı olarak çalışmak üzere başvuru yapanlarda aranan şartlar ve istenen belgeler ile alakalı Bakanlığımızca yapılacak değişiklikler ve eklemeler doğrultusunda işlem yapılacağının bilinmesini. Başvuru için ilimizde ikamet şartı aranmayacak, ülke genelinden başvuru alınacaktır. Başvuru tarihi itibariyle 6 (altı) ay öncesine kadar kamu görevlisi olanlar (657 sayılı Kanun 4/A, 4/B, 4924 sayılı Kanun, 399 sayılı KHK, 5393 sayılı Kanunun 49 uncu maddesine göre çalışanlar v.b) başvuramayacaktır. Başvuru bir dosya ile doğrudan aile sağlığı elemanı olarak sözleşme yapılacak kişi tarafından İl Sağlık Müdürlüğüne yapılacak olup posta veya diğer yollarla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru dosyasında eksiklik bulunmadığı tespit edildikten sonra kişi, çalışacağı sözleşmeli aile hekimi ile birlikte Müdürlüğümüzde aile sağlığı elemanı sözleşmesi imzalayacaktır" denildi.

Söz konusu pozisyonlara başvuru için aranan şartlar:

a) Türkiye`de mesleğini icra etmeye yetkili ve ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarının ebelik, hemşirelik, sağlık memuru (toplum sağlığı), acil tıp teknisyenliği bölümlerinden mezun olanlar başvurabilecektir.

b)Vekil ebe - hemşire - sağlık memuru (toplum sağlığı) olarak çalışan kişiler de başvuru yapabilecektir.

Başvuruda istenecek belgeler:

* T.C. Kimlik Numarası bulunan geçerli bir kimlik belgesinin onaylı fotokopisi,

* Sağlık Bakanlığınca tescil edilmiş diplomanın noter onaylı sureti,

* İlgili makamlarca verilmiş adli sicil ve sabıka kaydını gösterir belge,

* Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmadığını belirten sağlık raporu, (tek hekim raporu da geçerli)

* Aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalamak istediğine ve 6 (altı) ay öncesine kadar başvuru tarihi itibariyle kamu görevlisi olarak çalışmadığına dair imzalı dilekçe,

* Dört adet vesikalık fotoğraf yer alacaktır.

* İlimizde görev yapmakta olan sözleşmeli bir aile hekimince imzalanmış, kişi ile çalışmak istendiğini açıkça beyan eden imzalı dilekçe de bulunacaktır.

Ali Yıldırım-İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir