• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Çermik Köprü-Der, bin aileye yardımda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- 2008 yılında  hizmet kervanına katılan, öncelikle  Çermik ve köyleri olmak üzere, ekonomik yönden mağdur olan halka, hayırsever  insanların  yardımlarını ulaştırmada köprü görevi gören  Çermik Köprü Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Köprü-Der, 2013 yılı faaliyet raporunu açıkladı.
 
Köprü-Der sözcüsü İdris Kaçmaz tarafından yapılan açıklamada,’İstedik ki, sevgi ve Şefkatten yoksun ve muhtaç kardeşlerimize uzanan bir yardım eli olalım.’dedi.
 
‘Amellerin en hayırlısı azda olsa devamlı olanıdır’
Köprü-der’in kuruluş gayesinin, cehalet, ihtilaf ve fakirlikle mücadele olduğunu belirten Kaçmaz,‘’Derneğimiz ilk açıldığı dönemde tespit etmiş olduğu 150 fakire her ay düzenli olmasa da, 2 veya 3 ayda bir yardım ulaşmak için yoğun bir çaba içerisine girmişti. Tabii ki bunun yetersiz olduğununun bilinciyle, dernek amacımız doğrultusunda faaliyet yapmamızın gereği olarak, Hz. Resululullah’ın (a.s.) ‘Amellerin en hayırlısı az da olsa devamlı olanıdır.’  hadisini şiar edinerek üye ve günülülerimizle birlikte,  az da olsa bu yardımlarımızı her ay düzenli bir şekilde yapmaya karar verdik. Ve bunun için muhtaçlarla yardımlaşma ve dayanışma komisyonu kurduk.Bu komisyonun görev ve sorumluluğu, muhtaç olan ailelerle bire bir yerinde görüşüp konuşmak, sorun ve sıkıntılarını dinleyip elimizden geldiğince dertlerine derman olmaktır. Tespit etmiş olduğumuz muhtaç aileleri birinci ikinci ve üçüncü derece olmak özere 3 ayrı kategoride değerlendirdik. İlk etapta birinci derecede yardıma muhtaç  olan 15 aileye yardım ulaştırmaya çalıştık.  Zamanla yapılan çalışmalar neticesinde şu an gelinen nokta itibari ile her ay, 55 ile 60 arası muhtaç aileye, düzenli bir şekilde hayır sahiplerinin yardımlarını ulaştırmaya çalışıyoruz.” açıklamalarında bulundu.
 
“Müslüman, çevresine karşı duyarlı olmalı”
Köprü-Der’in aylık düzenli olarak yapmış olduğu gıda yardım paketlerin değerinin 40  ile 50 lira arasında değiştiğini söyleyen Kaçmaz, “Bu yardımların aylık toplam değeri  2 bin 475 TL’dır. 2013 Yılı içerisinde toplam 21 bin790 TL tutarında gıda,  6 bin 375 TL değerinde de ayakkabı yardımı yapılmıştır.  Fakirlere aylık 50 ekmek ulaştırılması noktasında hayırsever fırıncı kardeşlerimizle fakirler arasında köprü vazifesini görüp yardımcı olmaktayız. Bu ekmeklerin aylık değeri 600 TL  olup yıllık değeri 3 bin 600 TL’ dir. Gücümüz nispetinde bazı ailelere nakdi yardımlarda da bulunuyoruz. Derneğimiz tarafından, 2013 yılında toplam bin  aileye  47 bin 965 TL değerinde yardım yapılmıştır. Tabii ki tespit ettiğimiz muhtaç aile sayısı bu kadarı ile sınırlı değildir. Şu an elimizde 150 fakir aile tespiti bulunmaktadır.  Bunlara ulaşmak için duyarlı Müslüman kardeşlerimizin yardımlarına ihtiyacımız var.” dedi. ( Mehmet Akarsu – İLKHA )
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir