• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
Semt konakları tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MALATYA - Belediye Hizmet Binası karşısındaki yapıyı yeniden düzenleyerek Sanat ve Eğitim Merkezi haline dönüştüren Malatya Belediyesi tarafından, vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle şehrin değişik mahallelerinde yeni sosyal tesisler hayata geçirildi.
 
Şu ana kadar 5 adet semt konağı ile 18 adet çok amaçlı sosyal tesisinin hizmete hazır hale getirildiği belirtilerek, Yaşam ve Spor Merkezi, Nikah Sarayı, Sanat Galerisi ve Sanat Sokağı ile ilgili çalışmaların ise yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.
 
990 metre kare alana sahip
Sürdürülen çalışmalar kapsamında yapımı tamamlanan Çarmuzu ve Özalper Semt Konakları, toplamda 990 m karelik alana sahip bulunuyor. 330 m kare alan üzerine 3 kat olarak yapılan Semt Konakları, bölgede, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin düzenlenmesine imkân sağlıyor.
 
Bodrum, zemin ve birinci kattan oluşan Semt Konakları’nın, bodrum katında; 3 adet atölye, depo, mescit, spor salonu, kuaför dükkanı ile hazırlık odası, zemin katında; çok amaçlı salon, 3 adet idari büro ile acil müdahale odası, birinci katta ise 2 adet okuma salonu, kafe, kütüphane, etüt odası, internet salonu ile teras bulunuyor.
 
Özalper Semt Konağı’nın yüzde 98, Çarmuzu Semt Konağı’nın ise tamamen bitirildiği belirtilen açıklamada, konakların çevre düzenleme çalışmalarının yapılacağı, bu düzenlemelerin ardından önümüzdeki aylarda hizmete sunulmasının planlandığı kaydedildi. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir