• DOLAR 32.369
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.405
  • ...
Mısır`da Darbecilerin Medyasına Güven Kalmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber/Haber Merkezi

Mısır`da "Absus" reytin ölçüm değerlendirme şirketinin son araştırmalarına dayandırdığı verilere göre son aylarda darbecileri destekleyen medya kuruşlarının reytinglerinde inanılmaz derece bir düşüş yaşandı. Şirket yaptığı açıklamada son aylarda Mısır vatandaşlarının artık gerçekleri öğrenmek için Mısır medyasına güvenmediğini, bunun için farklı arayışlar içine girdiği kayıt edildi. Bu nedenle şu anda Mısır`da dış basın ve televizyon kanallarına ilginin daha fazla arttığı ve yerli televizyonlara oranla daha çok seyredilmeye başlandığını sonucunu ortaya çıkardı. 

Uzmanlara göre bu durum darbeciler açısından ciddi bir sorun teşkil edecektir. Çünkü medyanın halkı yönlendirme, manipule etme gücünde ciddi bir zaaf oluşturacağını kayıt ediyorlar.

Hatırlatmak gerekir ki 3 Temmuz 2013`te meydana gelen darbede basın ve medyanın çok önemli bir rolü sözkonusu olmuştu. Medyanın güven sorunu yaşaması darbecilerin elini zayıflatacak, ilerdeki seçimlerde Sisi`yi pazarlama kabiliyetini olumsuz şekilde etkileyecektir. 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir