• DOLAR 32.331
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2282.233
  • ...
`Sokaklarımızı kirletmeye hakları yoktur`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Ergani’de son zamanlarda  mahallelerdeki evlerin duvarlarına,  gecenin geç saatlerinde yazıldığı tahmin edilen, PKK lehindeki  yazılar, ilçe halkını hem rahatsız, hem de tedirgin ediyor.  
 
İddiaya göre gece geç saatlerde halkın kapı ve duvarlarına  kim olduğu bilinmeyen kişilerce PKK lehine sloganlar yazılıyor. Kapı ve duvarlarına yazılar  yazılıp işaretler konulanilçe sakinleri  bu duruma tepki gösterdiler.
 
Evinin  duvarına  PKK lehine yazılar yazılan vatandaşlardan Mehmet Y. Adlı vatandaş, “Sabah kalktığımda evimin duvar ve kapısında PKK lehine sloganlar yazılmış olduğunu gördüm. Bu beni rahatsız ediyor. Eğer bu insanların fikri ve davaları doğru ise, neden gizli gizli yazıyorlar. Gelip konuşarak kendi davalarını anlatsınlar.” dedi.
 
Evinin kapısına işaret konulan vatandaşlardan Ahmet Baran  ise,  bu konuda ailelere büyük sorumluluk düştüğünü belirterek, “Bu işin temelinde ailelerin sorumsuzluğu vardır. Gençlerine sahip çıkmayan ailelerin çocukları, birilerinin telkiniyle kapı ve dükkânlarımızın darabalarına yazı yazıyorlar. Hiç kimsenin sokaklarımızı, duvar ve kapılarımızı işaretlemeye hakkı yoktur. Bizim de çocuklarımız ve kardeşlerimiz var. Herkes kendi çocuklarına sahip çıksın. Buradan o ailelere sesleniyoruz: çocuklarınıza sahip çıkın. ifadelerini kullandı. (M.Veysi TOSUN-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir