• DOLAR 32.506
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2489.041
  • ...
SON DAKİKA
Yermuk Kampı`ndaki Büyük Dram
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TUNUS - Tunus Dışişleri Bakanlığı, Esed güçlerinin kuşatması altında bulunan Yermuk Kampı`ndaki ablukanın kaldırılmasını istedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Suriye`de Filistinli mültecilerin kaldığı Yermuk Kampı`nda açlıktan ölümlerin önüne geçilmesi ve insani yardımların ulaştırılması için kuşatmanın kaldırılması çağrısı yapıldı.

Suriye`deki krizin sona ermesi için her türlü katkının verilmesine hazır olunduğu ifade edilen açıklamada, kampa yeteri kadar insani yardım yapılmaması halinde açlıktan yaşamını yitirenlerin artacağı belirtildi.

Öte yandan BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, Suriye yönetimi ve muhaliflerle bugün yapılacak ilk yüz yüze görüşmelerde iki taraftan da olumlu adımlar beklediğini kaydetti.

Esed güçlerinin aylardır abluka altında tuttuğu Yermuk Mülteci Kampı`nda, arasında çocuk ve yaşlıların da olduğu 63 kişinin açlıktan hayatını kaybettiği bildirilmiş, yardım çağrılarının ardından BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) bölgeye yardım göndermişti.

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada ise "Şebbiha" denilen rejime bağlı milislerin, söz konusu yardımlara el koyduğu iddia edilmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir