• DOLAR 32.324
  • EURO 35.099
  • ALTIN 2300.718
  • ...
İstanbul`da büyük `R4bia` buluşması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`ye yönelik askeri darbe sonrası Türkiye`de kurulan Rabia Mısır Dayanışma Derneğince, 16 ülkeden 24 sanatçının katılımıyla "Uluslararası Rabia Gecesi" düzenlendi.

Sunuculuğunu Feridun Özdemir`in üstlendiği ve "Mısır İçin Söyle, Bir R4bia Var Buluşması" adlı etkinlik, Küçükçekmece`deki Arenamega`da gerçekleştirildi.

Gecede, Fas`tan Rachid Gholam, ABD`den Native Deen Grubu, Güney Afrika Cumhuriyeti`nden Zeyin Bika, Suriye`den Yahya Havva ve Musa Mustafa, Ürdün`den İbrahim ed-Derdeshavi, Halit Alşerif ve Abdulfettah Uveynat, İspanya`dan İslam Şükri, Kuveyt`ten Ahmed Hajry, Cezayir`den Abdurrahman Buhabile, Türkiye`den Mehmet Ali Arslan, Ammar Acarlıoğlu, Mısır`dan Vicdan Abdulbedi el-Arabi ve Hamid Musa, Malezya`dan Ramli Şarip ve Mu`adz Dzulkefly`in de aralarında bulunduğu 24 sanatçı eserlerini seslendirdi.

Sanatçılar, daha sonra darbe karşıtı ve özgürlük mesajlarını içeren "Bir Rabia Var" şarkısını hep birlikte söyledi.

Kur`an-ı Kerim`in de okunduğu gecede, vatandaşlar sık sık tekbir getirdi. Zaman zaman Rabia işareti yapan katılımcılar, ellerindeki Türk ve Mısır bayrakları ile Rabia işareti olan flamaları salladı.

Mısır`da hayatını kaybeden bazı kişilerin isimlerinin okunduğu geceye, çok sayıda kişi katıldı.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir