• DOLAR 32.602
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2498.367
  • ...
Gıda kodeksi etiketleme yönetmeliğinde değişiklik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- 03 Eylül 2013 tarihli ve 28754 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile 31  Ağustos 2014 Tarihinde hayata geçirilecek olan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi Sisteminin temeli, gıda ürünlerine yapıştırılacak tek kullanımlık etiketlere dayanıyor.

 

Tüketiciler, satın aldıkları ürün üzerindeki etiketi basitçe sorgulayarak, ürünün kim tarafından üretildiğini ya da ithal edildiğini, ne zaman üretildiğini, son kullanma tarihinin geçip geçmediğini ve ürünün içeriğini  detayıyla  öğrenebilecek.

 

Bunun yanında tüketiciler, Bakanlığın herhangi bir nedenle bir ürün hakkında alacağı piyasadan toplatma kararını,  ürünü tüketmeden önce öğrenebilecek. Tüketiciler ürünün etiketini kontrol ederken,  herhangi bir özel okuyucu cihaza ihtiyaç duymayacak. Bahsedilen kontroller, Ürün Doğrulama Takip Sistemi'nin, tüketicilere sağlayacağı 4 farklı sorgulama yöntemi üzerinden kolaylıkla yapılabilecek. Sistem,  internet, mobil uygulamalar, SMS ve otomatik sesli yanıt sistemi ile tüketicinin sorgulama talebine cevap verebilecek.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir