• DOLAR 32.602
  • EURO 34.809
  • ALTIN 2488.355
  • ...
Ramazanı Dolu Dolu Yaşayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak İl Müftüsü Abdullah Kaplan, makam odasında gazetecilere yaptığı açıklamada Müftülük olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Şırnak`taki her camide her gün cemaatle beraber Kuran ziyafeti verildiğini belirten Kaplan şöyle konuştu:
"Ramazan-ı Şerifin ilk yarısını bitirdik. Ramazan`ın başı rahmet, ortası mağfiret son 10 günü de günahlardan arınmadır. İnsanlarımız heyecan ve şevkle hatalarından günahlarından arınmak üzere sonlara doğru Ramazanı dolu dolu yaşıyor. Cemaatimizle birlikte her gün camilerimizde öğle namazından sonra Kuran ziyafeti veriyoruz. Buna biz mukabele diyoruz. Bir cüz Kur`an-ı Kerim okunuyor. İnşallah Ramazanın sonunda da bunu hatim duası yapılır. Her camide o cemaate iştirak eden cemaatin geçmişlerinin ruhlarına hatta o mahalle de oturan herkesin ölmüşlerinin ruhlarına ithaf edilecektir. Her akşam ve yatsı namazları arasında Şırnak`ın köyleri de dahil cemaatiyle sohbet ediyor. Onların dini sorularını alıyorlar. Soru cevap şeklinde bazen sohbet ediyorlar." dedi.

Ramazan`ın birlik ve paylaşma ayı olduğuna değinen Kaplan, komşuluk ilişkilerinin gelişmesi için insanlara ekmek ve çorbalarını paylaşmaları tavsiyesinde bulundu.

Ramazan Paylaşma Ayıdır
Müftü Kaplan, "Hayırsever insanlarımızın iftar çadırları var. Her gün belki 300 civarında Şırnaklı vatandaş iftarlarını bu çadırda açıyorlar. Bu da çok anlamlı bir hizmettir. Ramazan ayı paylaşma ayıdır. Kuran ayıdır. Özellikle Diyanet İşleri Başkanlığı komşuluk ilişkilerinin daha da sıcak bir hale gelmesi için daha da anlam kazanması için bu konuya vurgu yaptı. Komşularımızla ilişkilerimizin daha sıcak daha güzel olması için birbirimizi davet edelim. Çorbamızı birlikte içelim. Ekmeğimizi paylaşalım. Bir de çevremizdeki kimsesiz, fakir ailelere yardım elimizi uzatalım" şeklinde konuştu.

İşlerin resmiyete bırakılmaması gerektiğini belirten Kaplan, "Zaten eskiden beri insanımız bu hayırseverlik ruhuyla fakirin yanındaydı. Komşusunun yanındaydı. Hatta onun tarlasının ekiminden biçimine kadar onu yalnız bırakmamıştır. Köylerde bile kendisine yetmeyen insanın bağını, bahçesini, tarlasını o komşular imar ederdi. Bu kadar güzel alışkanlıklarımız var" dedi.

Zekat Konusuna Önem Verelim
Şırnaklı varlıklı insanların kendilerinin bizzat fakire ulaşmaları ve bu konuda da bir alan araştırması yapmalarını istirham eden Müftü Abdullah Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zekat konusuna da önem verelim. Varlıklı insanlarımız bunu başkasına havale etmesinler. Bununla bizzat ilgilensinler. O fakirlere kendileri gidip ulaşsınlar. Sadakanın en güzeli insanın kendi eliyle verdiği sadakadır. Varlıklı insanların fakirlerin yanında yetimlere sahip çıkması son derece önemlidir. Yetimlerin sevindirilmesi son derece anlamlıdır. Peygamber efendimiz yetimin ağlamasından arşın sallandığını buyuruyorlar. Onun boynunun bükük kalmaması gerekir. Bayram sevincine iştiraklerini sağlayalım." dedi

Şırnak`taki camilerden Afrika`daki insanlara rekor yardım yapıldığını dile getiren Kaplan, "Afrika`da çok vahim bir durum var. Bununla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığımızın güzel bir kampanyası oldu. Şırnak`ta il geneli 47 bin 703 TL camilerimizden para toplandı. Şırnak`ta bugüne kadar hiçbir zaman bu kadar para toplanmamıştı. Cuma namazı vakitlerinin çıkışında toplanan para bu kadardır. Halkımızın çok yoğun bir ilgisi var. İnsanımız paylaşmayı çok seviyor. Yeter ki onlara doğru hedefi gösterelim. Bizim de vazifemiz onlara doğru hedefi göstermektir" diyerek sözlerini bitirdi.
Emcet Yalçın - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir