• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Van Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 17-08-2011 Van basınında öne çıkan bazı haber özetleri şöyle;

GAZETEVAN -`Büyükşehir Sözü Büyük Yalan Oldu`
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Van Şube Başkanı Şemsettin Bakır, seçimlerden önce Van`ın büyükşehir yapılacağının propagandasının yapıldığını ancak konunun seçimden sonra gündemden düştüğünü belirterek, Van halkını, verilen sözün yerine getirilmesi için konunun takipçisi olmaya çağırdı.

VAN HABERLER.COM - Van`ın Bahçesaray İlçesi`nde yaylacılar arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.Van`ın Bahçesaray İlçesi`nde yaylacılar arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. 

Olay, dün gece Bahçesaray`a 15 kilometre uzaklıktaki Sündüz Yaylası`nda meydana geldi. Yayladaki arazinin kullanılması nedeniyle aralarında anlaşmazlık bulunan yaylacılar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine silah ve sopalarla birbirine giren yaylacılardan 35 yaşındaki Ahmet Uras silahla öldürüldü. Kavgada Hasan Dayangaç ve Mehmet Ali Uman da yaralandı. Yaralılar, Bahçesaray Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınırken, jandarma yaylada geniş güvenlik önlemi aldı. Soruşturma sürüyor

VAN SESİ "`Avrupa`nın Doğu ucu Van` projesi tanıtıldı"

Van Avrupa Birliği (AB) Proje Koordinasyon Merkezi`nin, `İllerimiz AB`ye Hazırlanıyor` programı kapsamında hazırlanan, `Avrupa`nın Doğu Ucu Van` projesi, düzenlenen bir toplantıyla tanıtıldı.

ŞARK YILDIZI "500 Yıllık eser gün yüzüne çıktı"

Van Kalesi höyüğündeki kazı çalışmalarında, 15 ve 16. yüzyıllara ait çanaklar bulundu. DOĞU ANADOLU: "DAKA ile KOSGEB protokol imzaladı" Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) arasında, `Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri` protokolü imzalandı.

VANHAVADİS GAZETESİ-Vanlı öğrenciler, İstanbul`da ücretsiz eğitim alıyor
Elite Word Otelleri, İstanbul`da mevcut 4 ve 5 yıldızlı otellerinden sonra 3. otelini Van`da açıyor. Van`ın yeni yüzü ve en büyük oteli olarak tasarlanan 5 yıldızlı 460 yatak kapasiteli Elite Word Van Hotel, Şubat 2012 yılında hizmete girecek. Yapımına başlanan otel teknoloji ve konforun tüm ayrıntılarını birleştiren toplam 230 odadan oluşacak.

MERKÜRHABER- İran`dan gelen ve içerisinde eski ev eşyası bulunan bir kamyonda 180 kilogram toz esrar ele geçirildi
İran`dan gelen ve içerisinde eski ev eşyası bulunan bir kamyonda 180 kilogram toz esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

ŞEHRİVAN-Boşaltılan askeri binalar kaderine terk edildi

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıkta olan Çaldıran köyünde bulanan askeri bölük ve karakolun köy dışındaki yeni binalara taşınmasının ardından 2 yıla aşkın bir süredir kendi kaderine terk edilen eski binalar hayvanların barınağı haline geldi. Binanın, sağlam olan kapı ve pencereleri kimliği belirsiz kişiler tarafından yağmalanırken, Çaldıran köylüleri ise köyde yüzden fazla ev bulunduğunu ve köylerinin civar köylerde merkez köy konumda olduğunu ve binaların bu şekilde çürümeye terk edilmesine taraf
olmadıklarını belirttiler.
Burhan Teke-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir