• DOLAR 32.498
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2429.209
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 17 Temmuz Çarşamba Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Medya Gazetesi; ```Yaraya Merhem Olmak İçin Afrika`ya Yardım Edin!``
Memur Sen il Temsilcisi Mehmet Şafi Özperk, Sağlık Sen İl Başkanı İbrahim Kara ve Büro Memur-Sen Batman İl Temsilcisi Hüseyin Şansi, saat 13.30`da İl Temsilciliğinde Somali`deki açlık ve kuraklık hakkında basın açıklaması yaptılar.

`11 Yaşındaki Çocuk Ağaca Asılı Halde Bulundu`
Alınan bilgiye göre, Batman`ın Sason İlçesi merkezinde bulunan Yeşilevler Mahallesi`nde ikamet eden 11 yaşındaki Z.E.`nin akşam saatlerinde eve gelmemesi üzerine aile fertleri kız çocuğunu aramaya başladı. Uzun süren Aramaların ardından talihsiz kız çocuğunun cesedi bahçelerinin 200 metre uzaklığında bulunan bir ağaçta asılı halde bulduğu iddia edildi.

Pusula Gazetesi; `Tarım İşçilerinin Tehlikeli Yolculuğu`
Tarım sezonuna girmemiz ile birlikte tarım işçilerinin tehlikeli yolculuğu başladı. Batman ovasında tarım sezonunun başlaması ile birlikte hasat yapılan tarlalara çalıştırılmak üzere götürülen tarım işçileri traktörlerin römorklarında tehlikeli yolculuklarla taşınıyor.

`Ramazan`ın Vazgeçilmezi`
Ramazan ayı ile birlikte hurma satışlarında gözle görünür bir artış olduğu söyleyen esnaf, durumdan hayli memnun.

Doğuş Gazetesi; `Taş: Esnaf Zor Durumda`
Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Şevki Taş, ekonomide yaşanan çalkantıdan etkilenen Batman esnafının zor durumda olduğunu söyledi.

`Kaldırım İşgali Denetimleri Yetersiz`
Kaldırımları işgal eden araçlarla ilgili denetimlerin yetersiz olduğunu söyleyen vatandaşlar bu başıboşluğa bir an önce önlem alınmasını istiyor.

Mezopotamya Gazetesi; `1 Haftadır Çöpler Toplanmıyor`
Batman`ın Kozluk ilçesi İslambey Mahallesinde bir haftadır çöplerin toplanmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, belediyeyi göreve çağırdı.

`Ramazan Da Hurma Satışları Arttı`
Batman`da iftarların kendisiyle açıldığı hurma satışlarında gözle görünür bir artış olduğunu söyleyen satıcılar, Ramazan ayının gelmesiyle hurma satışlarında yüzde 50 artış olduğunu belirttiler.

Batman Postası Gazetesi; `Memur Sen: `Yaraya Merhem Olalım``
Batman Memur Sen il Temsilciliğinde yapılan açıklamada, Afrika`da Onbinlerce insanın açlıktan ölmesinin uyutulan vicdanları uyandırdığı belirtildi.
Batman Gazetesi; `Kozlukta İmza Kampanyasına Tam Destek`
Kozluk ilçesinde faaliyet yürüten, Kozluk İlim-Der başörtüsü yasağının kaldırılması için ilçede imza kampanyası başlattı. Batman Hak ve Özgürlükler Platformuna üye derneklerden olan Kozluk İlim-Der üye ve gönüllülerinin kendi işyerlerinde ve dernek binasında devam eden imza kampanyasına halkın büyük ilgisinin olduğu görüldü.
Çağdaş Gazetesi; `İnsan Silueti Gibi Patates!`
Batman`ın Gercüş ilçesinde Veysi Kulpu`ya ait markette raflara konulan patates görenleri şaşkına çevirdi. Batman sebze-meyve halinden Gercüş`e gönderilen patateslerin içinden birinin insan siluetini andırması market işletmecisi Veysi Kulp`unun dikkatinden kaçmadı. Patatesin insan şekline benzediğini ifade eden Kulpu; "Batman sebze halinden ürünlerimi belirli sürelerde alıyorum. Gelen patatesleri raflara serdiğimde şaşırdım. Yaklaşık 600 gram ağırlığındaki ve insan şekline benzeyen patates karşısında gözlerime inanamadım" dedi.

Gap Gazetesi; `Fakirin Umudu Zenginlerde`
Mübarek ramazan ayında çok sayıda mali durumu iyi olan kişilerin çıkaracağı zekatlar, fakirlerin umudu oldu.
Veysi Rüzgâr - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir