• DOLAR 32.523
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2428.526
  • ...
Çocuklar, babalarına sertifika verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Petrol Ofisi İlkokulunda gerçekleşen "Baba Destek Programı"nın üçüncüsü sona erdi. Eğitim programına katılan babalara sertifikaları çocukları tarafından okulda düzenlenen törenle verildi.

 

Petrol Ofisi İlkokulunda gerçekleşen sertifika törenine İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, okul müdürü Hayri Nurullah Yıldırım, öğretmenler ve "Baba Destek Programı" eğitimine katılan veliler katıldı.

 

Program, “Baba Destek Programı" eğitimine katılan velilerin yaptığı çalışmalar sinevizyon gösterimi ile başladı.

 

Yaptıkları programın amacı hakkında bilgi veren okul müdür yardımcısı Ümit Dursun, "Baba Destek Programı" ile ilgili olarak babanın rolünün çocuğun hayatında önemli bir yer tutttuğunu belirterek, "BADEP, babaya destek vererek çocuğun çok yönlü gelişimine katkıda bulumayı hedefleyen bilimsel bir yetişkin eğitim programıdır. Katılımcı ve yüz yüze eğitim tekniklerinin kullanıldığı program, babaların çocukla iletişimini sağlıklı kurmasını ve çocukların gelişimlerini desteklemeleri için babalarda davranış değişikliği oluşturmayı hedeflemektedir.” dedi.

 

"Baba Destek Programı" (BADEP)’in 10-13 hafta sürdüğünü ifade eden Dursun, "Baba Destek Programı"nın özellikle 3-11 yaş arası çocukları olan ve okuma yazma bilen babaları hedeflediğini belirtti.

 

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa kısa bir konuşma yaparak, "Her şeyden önce babanın rolü çocuğun hayatında önemli bir yer tutmakta. Geleneksel baba kişiliğini bırakıp çocukların gelişiminde daha etkin ve olumlu bir rol oynamak için Baba Destek Programına katılmış olmanız ve bilimsel temelli bir eğitim alarak ilimizde bir ilki gerçekleştirmeniz çok önemli. Baba Destek Programıyla çocukların gelişiminde anne kadar önemli rol oynayan babanın çocuğunun gelişiminde kendi rolünü fark etmesi çocuğun gelişimi ve eğitimine önemli bir katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından "Baba Destek Programı"na katılan babalara çocukları ve İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa sertifikalarını verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir