• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
HSYK teklifinde yedi madde kabul edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HSYK`nın yapısında değişiklik yapan kanun teklifinin 8 maddesi görüşüldü, 1. maddesi tekliften çıkarıldı, 7 maddesi kabul edildi.

Kabul edilen maddelere göre, hakim ve savcıların hak ve ödevi olan meslek içi eğitimleri de bundan böyle HSYK yerine, Türkiye Adalet Akademisince yaptırılacak. Bu eğitimin usul ve esasları, HSYK`nın görüşü alınarak Akademi tarafından hazırlanan yönetmelikte belirlenecek.

Türkiye Adalet Akademisinde genel sekreterlik pozisyonu kaldırılacak. Akademi başkanlığı, başkan ile üç başkan yardımcısından oluşacak.

Kabul edilen maddelere göre, HSYK`nın, Adalet Bakanlığı`nın merkez ve taşra teşkilatında, bağlı ve ilgili kuruluşlarında, uluslararası kuruluş veya mahkemelerde ya da geçici yetki veya görevlendirmeyle başka kurum, kurul veya kuruluşlarda görev yapanlar dışındaki hakim ve savcıları yutdışına gönderme yetkisi kaldırılıyor.

HSYK`nın, yurtdışına gitmek için şahsi olarak özel burs sağlayan hakim ve savcılara aylıksız izin verme yetkisi olmayacak.
Hakim ve savcıların, dış temsilciliklerde, uluslararası mahkeme veya kuruluşlarda muvafakatleri alınarak görevlendirilmesi Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak.

Tekliften, Yargıtay Birinci Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı seçilebilmek için gerekli olan 4 yıllık Yargıtay üyeliği şartını 8 yıla; Yargıtay Daire Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili olabilmek için gereken üyelik süresi ise 3 yıldan 6 yıla yükselten birinci madde çıkarıldı.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir