• DOLAR 32.494
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2429.988
  • ...
Amasya`daki Yolsuzluk Operasyonunda 2 Kişi Serbest
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMASYA  - Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifine yönelik "usulsüzlük ve zimmete para geçirme" iddialarıyla düzenlenen operasyonda, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişiden ikisi serbest bırakıldı.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Suluova`daki Amasya Şeker Fabrikası ile merkezdeki Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifinde, A-B-C şeker sınıfı ile ilgili "usulsüzlük yapılıp zimmete para geçirildiği" iddialarına ilişkin yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan ve arasında iki kurumun eski ve yeni yöneticilerinin de yer aldığı 22 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Maliye Bakanlığı bünyesindeki Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Gümrük Müfettişliği raporlarından yola çıkılarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 31 kişiden 9`unun emniyetten serbest bırakılmasının ardından, adliyeye sevk edilen 22 kişiden, dünya, Avrupa ve olimpiyat şampiyonu Amasya Şeker Fabrikası ve Pancar Ekicileri Kooperatifi`nde daha önce Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan Mahmut Demir ile Adnan Z, adliyedeki işlemlerin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Diğer şüphelilerin adliyedeki işlemleri sürüyor.

Adliye çıkışı kendisini bekleyen sevenlerine ve gazetecilere açıklamalarda bulunan Demir, verilemeyecek bir hesaplarının olmadığını belirterek "Biz hakkı da imanı da hakkı da biliriz. Dolayısıyla fazla söze gerek yok. Dün benim doğum günümdü . Biraz keyifli bir doğum günü olmadı ama inşallah sağlıklı olur. Biz Amasyamızı da ülkemizi de seviyoruz. Amasyalılar da Türk ve İslam alemi de bilsin ki şampiyon bu güne kadar onların başını yere eğdirmedi bundan sonra da eğdirmez. Allah bizi doğruluktan ayırmasın" dedi.

Bir gazetecinin nasıl bir doğum günü geçirdiniz? sorusuna Demir, "Bizimle birlikte bütün doğan arkadaşlarımıza doğan arkadaşlarımıza sağlıklı bir ömür diliyorum. Böyle bir doğum günü olmadı. Böyle bir doğum günü olmasını da istemem tabii. Ama doğum günü akşamında polis arkadaşlarımızla beraberdik. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bizi gayet samimi kibar bir şekilde misafir ettiler. Her şeyin hayırlısı" diye konuştu.

Uzun yıllar sporda Türkiye`yi temsil ettiğini daha sonra ise Amasya Şeker Fabrikası ve Amasya Pancar Ekicileri Kooperatifinde yönetici olarak görev yaptığını hatırlatan Demir, şunları söyledi:

"Bugüne kadar Yaradan, Mevla bizi sevenlere, bizi milletimize mahcup etmedi inşallah bundan sonra da mahcup etmez. Biz hakkın ne olduğunu, bütün insanlar kadar iyi biliriz ve bizim olduğumuz yerde yolsuzluk olmaz, bizim olduğumuz yerde fakirin fukaranın hakkına tecavüz olmaz. Yaradan, Mevla`ya da içinde yetiştiğimiz milletimize de veremeyeceğimiz bir hesabımız yoktur. Ben her zaman bağımsız Türk yargısına güvendim. Güvendiğimizde de haksız çıkmadığımızı gördük."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir