• DOLAR 32.564
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2428.56
  • ...
Tayland’da 60 Günlük Olağanüstü Hal İlan Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Olağanüstü hal kararnamesi güvenlik güçlerine; sokağa çıkma yasağı koyma, kişileri suçlama getirmeden gözaltına alma, medyaya sansür uygulama, beşten fazla kişinin siyasi amaçla bir araya gelmesini yasaklama ve başkentin belli bölgelerine girişi yasaklama yetkisi veriyor.
 
Başbakan Yingluck, güvenlik görevlilerine yeni yetkilerini ‘sabır ve dikkatle’ kullanmaları çağrısı yaptı. Göstericiler, başkentin bazı bölgelerini barikatlarla kapatmış durumdalar.
 
Olağanüstü hal kararı, muhalifler ve iktidar yanlılarının birbirlerini sorumlu tuttukları son günlerde artan ve muhalif kamplarını hedef alan saldırıların ardından geldi. Son olarak pazar günü muhalifleri hedef alan bombalı saldırıda 28 kişi yaralanmıştı.
 
Göstericiler, başkentin bazı bölgelerini barikatlarla kapatmış durumdalar. Suthep Thaugsuban önderliğinde 13 Ocak 2014 tarihinde başlayan “Bangkok’u kapatma” eylemi dokuzuncu gününü doldururken, protestolar ülkenin güney şehirlerine de sıçradı.
 
Göstericiler, devlet dairelerini kuşatırken, çalışanları içeri almadı ve kurumları iş yapamaz duruma getirdi.
 
Tayland’da iki ay önce başlayan muhalif gösteriler sonucunda Başbakan meclisi feshederek erken seçim kararı almış, ancak bu Başbakan’ın da seçime kadar görevi devretmesini isteyen muhalifler için yeterli olmamıştı.(Zaman)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir