• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
Baraj çevresindeki çöplere tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı Bursa’nın yüzde 90 oranındaki içme suyu ihtiyacının karşılandığı Doğancı ve Nilüfer barajlarının çevresine gelişigüzel atılan çöplerin oluşturduğu kirliliğe tepki gösterdi.

 

Barajların etrafında konuşlandırılan güvenlik kameraları, uyarıcı levhalar ve özel güvenlik ekiplerinin denetimlerine rağmen, baraj havzalarının etrafında zaman zaman çöp yığınları oluştuğuna işaret eden Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, “Bursa’da yaşayan vatandaşlar olarak sağlıklı bir Bursa için çevreye daha duyarlı davranmalıyız. İçme suyu barajlarımızın etrafını çöp yığınına dönüştürenleri ‘temiz ve sağlıklı Bursa’ hedefinde kenetlenmeye davet ediyorum. Bugünümüzü, gelecek nesillerden ödünç aldık. Bizden sonraki nesillere ‘yaşanabilir çevre’ bırakma hedefiyle su kaynaklarımıza sahip çıkalım” dedi.

 

Çetinavcı, içme suyu barajlarının etrafında biriken çöp ve moloz yığınlarının, BUSKİ ekipleri tarafından temizlendiğini de sözlerine ekledi.

 

İçme suyunu haftalık, günlük ve ikişer saatte bir yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle denetim altında tuttuklarını vurgulayan Çetinavcı, “Tüm bu önlemlere karşın, su, güvenilirliği daha da üst sınıra çekmek amacı ile kobay balıkların bulunduğu bir akvaryumdan geçirilmektedir.”ifadelerini kullandı.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir