• DOLAR 32.575
  • EURO 34.737
  • ALTIN 2527.51
  • ...
Yermuk kampındaki abluka protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır’da çeşitli sivil toplum kuruluşları Şam'daki Yermuk Mülteci Kampı'nda üzerindeki ablukayı protesto etmek amacıyla eylem yaptı.

 

Esat güçlerinin silahlı unsurların kamptaki varlığını gerekçe göstererek abluka altına aldığı Yermük Mülteci Kampı’ndaki drama dikkat çekmek için düzenlenen basın açıklamasını Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Nimet Yıldırak yaptı.

 

Yermuk Mülteci Kampı'nda açlıktan ölen insanların dramının dünya kamuoyuna tüm çıplaklığıyla yansıdığını söyleyen Yıldırak, “ 3 yıldır Suriye halkı açlığa, işkencelere, katliamlara maruz kalıyorken Türkiye'de Suriye'ye giden tırlar üzerinden başlatılan kampanyayla Suriye direnişi karalanmaya çalışılmaktadır. Bu girişimlerin Esed rejiminin zulmüne ortak olmak anlamına geldiğini belirtmek isteriz. Suriye halkının mahkum edildiği bu yokluğu bir nebze de olsa gidermek için yapılan yardımları, hangi gerekçeyle olursa olsun engellemeye çalışanlar büyük bir zilleti tercih etmiş, Esed zaliminin her şeyini savunan şebbihalarla aynı safta buluşmuşlardır." dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde, Yermük Kampı üzerindeki ablukanın kaldırılması için girişimlerde bulunan Hamas, Esad yönetiminin ablukayı kaldırmasını Yermük Kampı’ndaki silahlı muhaliflerin de derhal kampı terk etmesini istemişti.

(Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir