• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2308.082
  • ...
Ege Denizi`nde 5 Kaçağın Cesedi Bulundu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aydın`ın Didim İlçesi`ne bağlı Tekağaç Beldesi`nden Yunanistan`a ait Leros Adası`na gitmek üzere bindikleri balıkçı teknesinin, şiddetli lodos nedeniyle uluslararası sularda alabora olmasıyla deniz ortasında kalan 28 kaçaktan 16`sının 1.5 metrelik lastik bota tutunarak kurtuldukları ortaya çıktı. Kaybolan 12 kaçaktan 2`sinin cesedi Türkiye, 3`ünün cesedi de Yunan karasularında bulundu. 7 kaçağın aranmasına ise devam ediliyor.

Didim`in Tekağaç Beldesi`nden dün sabaha karşı, Yunanistan`ın Leros Adası`na gitmek üzere denize açılan balıkçı teknesi, şiddetli lodos nedeniyle alabora olarak uluslararası sularda battı. Bölgede bulunan Türkiyeli ve Yunan balıkçıların yaptığı ihbarın ardından her iki ülkenin sahil güvenlik ekipleri arama çalışmaları başlattı. Çalışmalar sırasında 2`si kadın 3`ü çocuk 5 kaçağın cesetleri bulundu. 1.5 metrelik lastik bota tutunarak hayatta kalmayı başaran 16 kaçak, Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak Leros Adası`na götürüldü. 16 kaçak ifadelerinde 10 kişinin bota bindiğini, 6 kişinin de botun kenarına tutunarak yardım gelmesini beklediklerini anlattı.

Yapılan arama çalışmaları sırasında 2`si kadın 3`ü çocuk 5 kaçağın cesetleri bulundu. Kayıpların arasında Türkiye kaptanın da olabiliceği belirtildi. Türkiye ve Yunan sahil güvenlik botlarıyla bir helikopterin arama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

5 kişinin ölümüne 7 kişinin kaybolmasına neden olan facia ile ilgili Yunan basını Birleşmiş Milletler`in soruşturma başlattığını duyurdu. Güney Avrupa Yüksek Komiserliği Temsilcisi Lawrence Zols`un yarın Leros ve Farmakosini adalarına giderek incelemelerde bulunacağı açıklandı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir