• DOLAR 32.574
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2431.339
  • ...
`Çocuğunuzu kimseyle kıyaslamayın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi’nde (ESAYDAM) seminer veren Psikolog Osman Baş, ergenlik dönemine dikkat çekti.
 
Ergenlik döneminde çocuklarda meydana gelen bedensel ve ruhsal değişimlere vurgu yapan Psikolog Osman Baş, çocukların 11 yaşından sonra mantıksal düşünme yeteneğinin yetişkinler düzeyine eriştiğini söyledi.
 
Ergenlik döneminde çocukların kendilerine özgü fikirler geliştirdiklerini anlatan Psikolog Baş, “11 yaşından sonra görüş alışverişi ve tartışma yaşamlarında önemli bir yer almaya başlar. Toplumun gelenek ve göreneklerine, kurallarına karşı tutumları değişir.” dedi.
 
Ergenlik dönemindeki çocukların ‘ben’ merkezci eğilim içine girdiklerini belirten Baş, bu dönemden geçen çocukların sadece kendi düşünceleri, duyguları ve davranışlarıyla aşırı derecede ilgilendiklerini söyledi.
 
Ergenlik dönemindeki çocuklarla ilgili ebeveynlerin nasıl hareket etmesi konusunda anne ve babalara bilgi veren Baş, “Sabırlı ve hoşgörülü olun. Doğru iletişim kurma yöntemleriyle çocuğunuzla ilgilenin. Çocuğunuzu kimseyle kıyaslamayın.” dedi.
 
Ergenlik dönemindeki bir çocuğun olumsuz davranışlarının nedenlerinin araştırılması ve ona uygun tutumlar geliştirilmesinin gerekli olduğunu da belirten Baş, dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdıktan sonra seminerini tamamladı. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir