• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
"Kesintisiz elektrik için kaçak kullanımına son verin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – DİCLE EDAŞ’ın özelleşmesinden sonra halkın eski alışkanlıkla halen ‘devletinmiş’ gibi kaçak kullanımına devam ettiğini söyleyen DİCLE EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, halkın kesintisiz elektrik hizmeti alabilmesi için kaçak kullanımına son vermesini istedi.

 

Genelde bölge özelde Batman’da sık sık yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili İlke Haber Ajansı (İLKHA)’ya konuşan DİCLE EDAŞ İl Müdürü Murat Dursun, Batman’da kaçak elektrik kullanımının yüzde 65 civarında olduğunu Aralık ve Ocak aylarında ise bu oranın yüzde 80’i bulduğunu söyledi.

 

“Biz devlet değil, ticari bir kuruluşuz”
Kaçak kullanımın fazla olması yüzünden trafolara çok fazla yükleme olduğunu ve bu yüzden kesintilerin yaşandığını belirten Dursun, “Artık halk, bizim ticari bir kuruluş olduğumuzu bilmesi gerekir. Bizler hizmet yapacağız ve hizmet karşılığını da tabi ki talep edeceğiz. Ücretini alamadığımız tüketicilerden de hukuki bir şekilde almaya çalışacağız. Bu tüm ticari kurumların yaptığı bir olaydır. Devletteki anlayış farklıydı ama vatandaş artık hem hizmet hem de ödeme anlamında bu bilince sahip olması gerekir. Biz hiçbir şey yapmadan ödeme alacağız demiyoruz.” dedi.

 

“Halk arasında kaçak kullanım bilinci oluşmalıdır”
Elektrik kesintilerinin bölgesel olduğunu vurgulayan Dursun, “Ana fiderlerde kesinti olduğu zaman, işte o zaman EDAŞ olarak suçluyuz. Yalnız bu bölgesel oluyor. Yani bir mahallenin kendi elektriği kesiliyor. Bu da kaçak kullanımdan kaynaklanıyor. Kaçak kullanım düzelmediği sürece hiçbir teknolojik aygıtta bunun önüne geçilmiyor. Batman’daki bazı mahallelerdeki 250 hanelik trafo dahi 150 haneye yetmiyor. O yüzden halkımız arasında kaçak kulanım bilinci yerleşmesi lazım. Elektrik sobalarına ne kadar yüklenilirse enerjiler o kadar kesilir ve bu kesintiyi yapan biz değiliz. Bu kesinti fazla zorlamadan kaynaklıdır. Bilinçli olan bölgelerde böyle bir kesinti olmuyor. Bazen bir trafonun yanına bir ek trafo dahi koyuyoruz o dahi yetmiyor. Ne kadar trafoyu güçlendirirsek o kadar da yüklemeler artıyor. Kaçak kullanmayan vatandşlarımız da bu kesintilerden mağdur oluyor.” ifadelerini kullandı.

 

Halkın kesintisiz elektrik hizmeti alabilmesi için kaçak kullanımına son verme gerektiğinin altını çizen Dursun, aksi takdirde kesintilerin devam edeceği uyarısında bulundu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir