• DOLAR 32.481
  • EURO 34.574
  • ALTIN 2475.186
  • ...
Suriyeli ailenin dramı yürek yakıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Suriye’deki savaştan kaçıp Bursa’ya gelen Suriye’li ailenin dramı yürekleri yakıyor.Geçen yıl Ramazan ayında evlerine varil bombası düşen aile, Bursa’da hayata tutunmaya çalışıyor. Bursa Umut Kapısının yaptığı yardımlarla hayata tutunmaya çalışan Suriyeli aile hayır sever vatandaşlardan yardım bekliyor.

  Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Esed askerleri tarafından oğlunun götürülüp öldürüldüğünü söyleyen Suriyeli Hayfe Cezbi  yaşadıklarını İLKHA’ya anlattı.   Kızı, kızının çocukları ve katledilen oğlunun çocukları ile birlikte kalan El Cezbi, “ Bir akşam kapımız hızlı çalınmaya başlandı kapıyı oğlum Ahmed açtı. Kapı açılır açılmaz bir grup Esed askeri içeri girdi ve oğlumu aldılar. Ben onlara nereye götürdüklerini sorunca bana merak etme biraz sonra geri getireceğiz dediler. Aradan 2 saat sonra tekrar kapımıza gelen askerler bana oğlunu öldürdük ve cesedini yaktıktan sonra gömdük dediler. Dünyam yıkıldı başıma evimizin direği olan oğlumu öldürmüşlerdi. Ve onun 3 çocuğunu da yetim bırakmışlardı.”  

“Evimize varil bombası düştü”

Suriye’nin Halep şehrinde market işlettiklerini söyleyen El Cezbi, “Aradan birkaç gün geçtikten sonra da evimizin üzerine varil bombası düştü ve hepimiz enkazın altında kalmıştık şu gördüğünüz küçük torunum Hamse’yi taşların altından çıkardığımızda kafasının her tarafı kanlar içindeydi. Zaten evde erkek kalmamıştı birde üzerimize bombalar yağmaya başladı.”şeklinde konuştu.   Yaşadıkları olaylardan damadının “Türkiye’ye gidelim” diye  ısrar ettiğini  belirten El Cezbi şöyle konuştu: “Bizde kalkıp Türkiye’ye geldik. Ama gelir gelmez damadım size bakamam diyerek bizi kendi hanımı olan kızımı ve çocuklarını da bırakıp ikinci eşinin yanına gitti bir daha da ondan haber alamadık.”  

“Damadım ve gelinim bizi terk edip gittiler”

Yaşadıklarının ardından oğlunun hanımı olan gelininin de çocuklarını terk edip babasının evinde gittiğini dile getiren El Cezbi, “Bir başımıza kızım ve torunlarımla ortada kaldık. Sığınacağımız kimse kalmamıştı ne yapacağımızı nereye gideceğimizi bilemiyorduk. Daha sonra halktan yardım istedik bize Umut Kapısı Derneği’ni söylediler bizde onlara sığındık.”dedi.  

“Bursa Umut Kapısı Derneği sahip çıktı”

Şuan Bursa Umut Kapısı Derneği’nin kendilerine yardım etmeye çalıştığını belirten Hayfe El Cezbi,  yardımsever halka seslenerek, “Allah için şu halimizi görün. Ben ve bu kadar çocuk evde bir tane erkek bile yok şu küçük torunumdan başka” diye konuştu.   “Yardımseverlerden yardım bekliyoruz” Konuşurken gözyaşlarına hâkim olamayan El Cezbi, duyarlı tüm Müslümanları kendilerine yardım eli uzatmaları çağrısında bulundu.(Zeki Aras/Fethullah Özsoy-İLKHA)    

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir