• DOLAR 32.37
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2325.369
  • ...
`Cenevre`de bir sonuç çıkması beklenemez`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Gündemi değerlendiren Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cenevre’de düzenlenen konferanstan Suriye`ye sükûnet getirecek bir sonuç doğurmasının beklenemeyeceğini söyledi.
 
2012 yılının Haziran ayında gerçekleşen Cenevre-1`in ardından, Cenevre-2 Konferansının başladığını belirten Yapıcıoğlu, konferansın aralarında Türkiye`nin de bulunduğu 39 ülkenin katılımıyla gerçekleştiğini ve bu ülkelerden birinin de Vatikan olmasının düşündürücü olduğunu söyledi.
 
İki gün öncesine kadar İran`ın da katılacağının açıklandığını dile getiren Yapıcıoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry`in talebi üzerine BM Genel Sekreteri Ban’ın, İran`a yaptığı daveti geri çekmesini diplomatik bir skandal olarak değerlendirdiklerini ifade etti.
 
“Suriye’de önemli olan akan kanın durması”
Yapılan bu konferansın uluslararası kamuoyunun beklentilerini karşılayacak ve Suriye`ye sükûnet getirecek bir sonuç doğurmasının beklenemeyeceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Suriye’de önemli olan bu savaşın bir an önce durması, yeni oluşturulacak yönetimde tüm halkların ve kesimlerin adil temsiliyetinin sağlanmasıdır. Suriye’de yaşayan halklara rağmen ve onlar adına yapılacak anlaşma veya görüşmelerin netice vermesi ve meşruiyet kazanması mümkün değildir. Her türlü etnik, inanç ve mezhep aidiyetinin temsili, Suriye’de akan kanın durması ve adalet üzere yeni bir gelecek inşası için elzemdir.” dedi.
 
“Suriye halkına destek verilmeli”
Suriye’de iç savaş nedeniyle insanlık dramının her geçen gün daha da ağırlaştığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Başta Yermük kampı olmak üzere ülkenin hemen her yerinden açlık ve sefalet manzaraları geliyor. İki gün önce de işkence edilerek öldürülmüş kişilere ait fotoğraflar basına servis edildi. Beşşar Esed`in zalimliğini anlamak ve tescil etmek için esasen bu fotoğraflara ihtiyaç yoktur. Bu fotoğrafları gördükten sora Esed`in zalim olduğunu daha yeni anlamış olanlar aklı gözünde olanlardır. Dünyanın sessiz ve duyarsız kaldığı bu insanlık dramına Müslüman halklar sessiz kalmamalı, maddi manevi her türlü desteğini Suriye halkından esirgememelidir.” ifadelerini kullandı.  (M. Sait Adıyaman - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir