• DOLAR 32.387
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2326.31
  • ...
Evi yanan vatandaş yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL  - Bingöl merkeze bağlı Gözer( Şenik) köyünde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında evi kullanılamaz hale gelen A. Hakim Kırtay yetkililerden ve hayırsever vatandaşlardan yardım istedi.
 
Belediyenin mücavir alanına giren Gözer köyünde önceki gün saat 23.30 sıralarında Kırtay ‘a ait evde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında ev kullanılamaz hale geldi.
 
‘’Evimizde kullanabileceğimiz hiçbir eşyamız yok’’
Çıkan yangında evindeki tüm eşyaların yandığını ifade eden Kırtay, evlerinde kullanabilecekleri eşyanın olmadığını söyledi. Kırtay yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘’Yangın yatak dolabının olduğu odada meydana geldi. Kalktığımda yatak dolabı yanıyordu. Bunun üzerine ailemi uyandırıp hep birlikte dışarı çıktık.  Yangını kendi imkânlarımızla söndüremedik. Ancak kendimizi dışarı atarak kurtulabildik. Yangına komşularımızın yardımıyla müdahale ettik. İtfaiyeye haber vermemize rağmen zamanında gelmedi. Yollar çamurlu ve bozuk olduğu için itfaiye olay yerine ancak 45 dakika sonra gelebildi. O zamanda iş işten geçmişti. Eğer itfaiye zamanında gelmiş olsaydı. Evimiz kül haline gelmezdi. Şuanda mağdur durumdayız. Evimizde kullanabileceğimiz hiçbir eşyamız yok. Hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden yardım istiyoruz.’’şeklinde konuştu.
 
‘’Allah korusun daha acil durumlar yaşanabilir’’
Çamurlu yolların yapılması gerektiğini belirten Kırtay, “Allah korusun daha acil durumlar yaşanabilir. Vahim durumların yaşanmaması için Devlet yetkililerin biran önce mahallemizin çamurlu yollarını temizleyip çeki düzen vermesi lazım.’’dedi.
 
‘’Yol bozuk olduğundan itfaiye zamanında müdahale etmedi’’
Kırtay’ın yakınlarından Hıdır Türkmen ise,  yolun bozuk ve çamurlu olması nedeniyle itfaiyenin yangına zamanında müdahale etmediğini bu nedenle evin kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Türkmen,  “Mahalle sakinleri kendi imkânlarıyla çıkardılar. Evde hiçbir eşya kullanılacak durumda değildir. Devlet yetkililerin ve hayırsever vatandaşlar yardım etseler iyi olur.’’şeklinde konuştu.
 
Türkmen, “Bu bölgenin bütün yolları hepsi çamur yığınıdır. Burası köy olarak görünüyor. Ama belediyenin mücavir alanına girdi. Muhtar burayla ilgilenmiyor.  Hangi kurumun alanına giriyorsa ilgilenen yok, bu mağduriyetin  giderilmesini ve çamurlu yolların yapılmasını istiyoruz.’’(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir