• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yayınlanan Fotolar Kayıp Yakınlarını Harekete Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HALEP - Suriye’de Esed rejimi tarafından işkenceyle öldürülen insanların fotoğraflarının yayınlanması, kayıp yakınlarını harekete geçirdi.

Uzun zamandır yakınlarından haber alamayan Suriyeliler, işkence fotoğraflarının yayınlanmasının ardından fotoğraflarda akrabalarını aramaya başladı. Suriyeli Ebu Hacir, 16 aydan beri eniştesi Abdulkerim Fadl Muhammed`i aradıklarını ancak ulaşamadıklarını söyledi. Eniştesinin Esed askerleri tarafından bir kontrol noktasında silahlı muhaliflerle telefonla görüştüğü iddiasıyla tutuklandığını belirten Ebu Hacir, "Tutuklandıktan sonra kendisinden bir daha haber alamadık" dedi.

Eniştesinin hangi cezaevinde olduğunu yetkililere 1 milyon Suriye lirası rüşvet vererek öğrenebildiklerini vurgulayan Ebu Hacir, "Ona ulaşmak için bütün yolları denedik ama ulaşamadık. En son Sezar adlı kişinin yurt dışına ulaştırdığı fotoğraflar umudumuz oldu. Şimdi bu fotoğraflara ulaşmaya çalışıyoruz. Bizim gibi binlerce insan aynı şekilde fotoğrafarın yayınlanmasının ardından yakınlarını aramaya başladı" diye konuştu.

Eniştesinin Humus`ta cezaevine götürüldüğünü, bir süre sonra da Şam`daki 192 nolu hapishaneye nakledildiğini öğrendiklerini aktaran Ebu Hacir, şöyle devam etti:

"Eniştemle aynı hapishanede kalanlarla görüştüm. Rejim, cezaevinde kalanlara isimleriyle seslenilmesini yasaklamış. Hapishanelerde tutulan her mahkuma bir rakam veriliyor, herkes birbirine bu rakamla hitap ediyor. Aksi davranışta bulunanlar cezalandırılıyor. Bu nedenle tutuklularla ilgili bilgiye ulaşmak imkansız. Enişteme ulaşamıyoruz, öldü mü, kaldı mı onu da bilmiyoruz. Anadolu Ajansı`nın yayınladığı, rejim tarafından gözaltındayken işkenceyle öldürülen kurbanların fotoğraflarında onu bulmayı ümit ediyoruz. En azından öldüyse, ölüsüne ulaşmak istiyoruz. Fotoğraflar bize yol gösterebilir."

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir