• DOLAR 32.516
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2435.327
  • ...
Mersin`de Başbakan`a destek eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN – Tek kişilik eylemleri ile tanınan ve kendisini şair olarak tanıtan Oktay Avcu, Mersin Adliyesi önüne yargı bağımsızlığı konusunda Başbakan Erdoğan’a destek verdi.
 
Avcu, eyleminde “Bu Yargının Vicdanı Yok, Bu Yargı İnsafsız, Bu Yargı Adil Değil, Bu Yargı Zalim, Bu Suçu Kabul Etmiyorum, Bu Cezayı Hak Etmiyorum, Bu Yargıyı Kınıyorum.”  yazılı pankart açtı.
 
Avcu, eyleminde yaptığı açıklamada, yargının adil olmadığını, kişiye özel, güce özel, egemenlere özel hareket ettiğini ileri sürdü.
 
Başbakan’ın haklı olduğunu savunan Avcu, “Yargı’nın ayrımcılığını protesto ederek kınıyorum.” dedi.
 
Aracında bulunan bazı sloganlar dolayısı ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu na hakaretten ceza aldığını hatırlatan Avcu sözlerine şöyle devam etti: “5 yıl konuşma diyorlar. Beş yıl yazı yazma, 5 yıl insan olma, 5 yıl yaşamın içinde kaybol, 5 yıl sus diyorlar. Bu yargının vicdanı yok, bu yargı insafsız. Bu suçu kabul etmiyorum, bu cezayı hak etmiyorum.”
 
Avcu, burada yaptığı basın açıklamasının ardından kendisine verilen cezaya itiraz etmek amacı ile bir üst mahkemeye başvurmak için adliyeye girdi. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir