• DOLAR 32.554
  • EURO 35.051
  • ALTIN 2429.493
  • ...
Araç muayenesi olmayıp kazaya karışan araçlara cezai yaptırım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA – TÜVTÜRK yetkilileri, traktörlerin tescil edilmesi halinde bir ay muayene süresi verileceğini tescili olmayıp kazaya karışan araçlar için cezai yaptırım uygulanacağını bildirdi.
 
TÜVTÜRK, 2014 yılının ilk 6 ayı boyunca Nilüfer’in köylerindeki traktör sahiplerine gezici araçlarıyla (mobil istasyon) zorunlu araç muayenesine başlıyor.    
 
Zorunlu araç muayenesi için Nilüfer’de köyleri gezen TÜVTÜRK, yetkilileri traktör sürücülerine zorunlu araç muayenesi konusunda önemli uyarılarda bulundu.
 
TÜVTÜRK, Tarım arazilerinin ve köylerin vazgeçilmez ulaşım aracı traktörlerin sahiplerinin araçlarını muayeneye götürmedikleri her yıl için yaklaşık bir muayene ücreti kadar gecikme bedeli ödemek zorunda kaldığını hatırlatan TÜVTÜRK yetkilileri; TÜVTÜRK’ün mobil istasyonlarıyla köylerde verdiği zorunlu araç muayene hizmeti sayesinde traktör sahiplerini, ceza ödemekten kurtardığını vurguladı.
 
TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında traktörler için 84,96 TL ücret karşılığı muayene yapıldığını ve araçların 3 yıl muayene süresi kazandığını belirten TÜVTÜRK yetkilileri, bu muayeneyi yaptırmayan araç sahiplerinin 2014 yılı itibariyle her ay için 4,25 TL muayenede gecikme bedeli ödemek durumunda kalacaklarını hatırlattı. Ayrıca, tescil kaydı olmayan traktörler için Karayolları Trafik Yönetmeliği’ndeki 28049 No’lu Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliğe göre; Traktörlerin tescil edilmesi halinde 1 ay muayene süresi verileceği, tescili olmayıp kazaya karışacak araçlar için cezai yaptırım uygulanacağı vurgulandı.
 
Gezici aracıyla Nilüfer köylerinde vereceği zorunlu araç muayenesini 25 Ocak’ta (Cumartesi) Fadıllı Köyü’nde başlatacak olan TÜVTÜRK, 1 Şubat’ta (Cumartesi) yine Fadıllı köyünde olacak. (Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir