• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
Hakkari Basınından Kısa Kısa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AKKÂRİ- Hakkâri ve İlçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Hakkâri`den yayın yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli gelişmeler.

YÜKSEKOVA AJANS

Hakkâri`de 2 Ayrı Patlama: Hakkâri dün geceyi şiddetli patlama sesleri ile geçirdi. Gece saat 21.30 sıralarında meydana gelen patlamanın ilk adresi Bulvar Caddesi Avukat Muhsin Zeydan sokakta bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Polis Lojmanlarının yakını oldu. Hakkâri Valisi Muammer Türker; yaptığı açıklamada polis lojmanlarının duvarına bırakılan ses bombasının büyük görültü ile patladığı ve patlamada her hangi can kaybının olmadığı belirtirken, patlayan cinsin ses bombası olabileceği ancak kesin belirlemenin olay yeri inceleme ekiplerin yapacağı inceleme sonucunda yapılabileceğini belirtti. Bulvar Caddesi Avukat Muhsin Zeydan sokakta bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Polis Lojmanlarının yakınındaki patlamanın ardından gece yarısı yeni bir patlama meydana gelirken, patlamanın nerden geldiği belirlenemedi.

HAKKÂRİ POSTA

DAKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı`na Şeyhmus Solgun Seçildi: Bitlis, Hakkâri, Muş, Van illeri 2011 Yılı 1. Kalkınma Kurulu toplantısı önceki gün Van`da bir otelde yapıldı. Genel Sekreter Dr. Emin Yaşar Demirci`nin açılış konuşması ve birim başkanlarının sunumlarının ardından toplantıya Kalkınma Kurulu Başkanlık seçimi ile devam edildi. İki turlu yapılan seçimde ikinci tur sonunda salt çoğunluğun oyunu alan Şeyhmus Solgun Kalkınma Kurulu Başkanı seçilirken, ikinci en çok oyu alan Bilal Dağdağan ise Başkan Vekili olarak seçildi. Teşekkür konuşmalarının ardından toplantı iftar yemeği ile son buldu.

YÜKSEKOVA HABER

Kurt Ailesi Yardım Eli Bekliyor: Hakkâri`nin Gazi Mahallesi`nde oturan 41 yaşındaki inşaat işçisi Sefer Kurt yıllardır kimseye muhtaç olmadan inşaatlarda sıvacılık yaparak, ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyordu. Ancak Nisan ayının başında bir inşaatta sıva ustası olarak çalışırken düşen Sefer Kurt, ayağını kırdı. 4 defa ameliyat olan Kurt`un sol ayağı kesildi. Yaklaşık 6 aydır evinde yatalak duruma düşen Kurt 7 kişilik ailesine bakamayacak duruma geldi. Üstelik 2 gözlü yıkık dökük bir eve yerleşmek zorunda kalan Kurt ramazan ayında komşularının verdiği destekle ayakta durmaya çalışıyor. 7 kişilik ailesi ile birlikte yıkık dökük bir evde yaşadıklarını anlatan Sefer Kurt kendisine bir yardım elinin uzatılmasını istiyor.

ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli`de 15 Ağustos: Halk inisiyatifi tarafında organize edilen kutlama ilçenin Ayrılık Deresi yanında bulunan Özgürlük Meydanı`nda yapıldı. Kutlamaya Şemdinli Belediye başkanı Sedat Töre BDP İlçe Başkanlığına vekâleten bakan Şahap Sevik, ,Kürdî-Der Şube Başkanı Hamza Arslan İHD Temsilcisi Emin Sarı MEYA-DER temsilcisi Ramazan Sever, Belediye ve İl genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan konuşmaların ardından yerel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde kutlama devam etti. Kutlama gece geç saatlere kadar devam etti.


YÜKSEKOVA GÜNCEL

Çalışmalara Jandarma Duvarı Engeli: Hakkari`nin Dağgöl Mahallesi`nde belediyenin geçen yıl başlattığı ve büyük bölümüne parke taşı döşeyerek yaptığı yol, İl Jandarma Komutanlığı`nın duvarına takıldı. Duvarın kaldırılmamasına tepki gösteren Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, "Keyfi uygulamadan dolayı halk mağdur ediliyor" dedi.

HAKKÂRİ NEWS

Şemdinli`de 2 Mayın İmha Edildi: Şemdinli İlçesi`ne bağlı Günyazı (Kelaşke) Köyü ile Üstün Ağaç (Şavirte) Mezrası yakınlarında yola döşenen iki mayın, askerler tarafından fark edildi. Mayınların imha edilmesinden sonra bölgede askeri operasyon başlatılırken, helikopterlerle bölgenin değişik noktalarına asker indirildiği bildirildi.


YÜKSEKOVADAN

Çukurca`da Patlama Vali Yardımcısı Ölümden Döndü: Hakkâri`nin Çukurca İlçesi`ne yola döşenen mayın patladı Vali yardımcısı Edip Çakıcı ölümden döndü. İlçeye ziyarette bulunmak üzere giden Vali yardımcısının yol güzergâhına döşenen mayın konvoyun geçişi sonrası patladı. Vali yardımcısının geçtiği yol güzergâhında yola döşenen mayın geçişlerinden 2 dk sonra patladı.

HAKKÂRİ HABER TV

6 Çocuk Gözaltına Alındı: Hakkâri`de PKK`nin 15 Ağustos silahlı yıl dönümü nedeniyle mahallede ateş yakan 6 çocuk gözaltına alındı. Edinilen bilgiye akşam saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü binasının altındaki Dağgöl Mahallesi`nde ateş yakan çocuklara polis izin vermedi. Ateş başında bulunan ve yaşları küçük olan 6 çocuğun polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi. Çocuk Şubesine götürülen çocukların ailelerine ulaşılarak kendilerine teslim edileceği belirtildi. (Saim Yüksek - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir