• DOLAR 32.36
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.158
  • ...
Konya İhh-Ayder 59. yardım aracını Suriye`ye gönderdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA- 2014 yılı içerisinde Suriye’ye 100 insani yardım TIR’ı göndermeyi hedefleyen Konya Anadolu İnsani Yardım  Derneğinin  (Konya İhh-Ayder),  59. İnsani yardım aracı yola çıktı.
 
Konuyla ilgili bilgi veren  Konya İhh-Ayder Basın Koordinatörü Selim Tosun, ‘Bölgede kışın ağır şartlarını sürdürdüğü böyle bir dönemde, İnsani Yardım Vakfı (İHH)’nın Suriye Koordinatörlüğü  ile sürekli irtibatta olduklarını ve acil ihtiyaç olarak belirtilen yardım malzemelerinin bir an önce toparlanması için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.
 
Bu kapsamda Suriye’ye 59. İnsani Yardım aracını gönderdiklerini  dile getiren Tosun, TIR’ın içinde 2 bin 650 adet battaniye, 6 bin 500 paket bebek maması ve kullanılmamış kışlık kıyafetlerin bulunduğunu belirtti.
 
En kısa zamanda içi un dolu bir yardım TIR’ının daha Suriye’ye gönderileceğini belirten Tosun, mazluma uzanan yardım elinin asla geri dönmeyeceğini ve Suriye halkının, baştaki zalimden kurtulana  dek her zaman yanında olacaklarını söyledi.
 
Tosun, Suriye’de yaşanan insanlık dramına karşı duyarsız kalmayan Konya halkına da teşekkür etti. (İlyas Yavuz/İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir