• DOLAR 32.579
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2427.037
  • ...
`Halk seçim yatırımı olarak kullanılmaktan bıktı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA – Bursa merkez Osmangazi ilçesi Fomara Meydanı çevresinde bulunan Doğanbey Mahallesi sakinleri hizmet bekliyor. Mahalle sakinlerinin söz konusu mağduriyetleri ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Doğanbey Kentsel Dönüşüm Bölgesi Yardımlaşma ve Kültür Derneği(DOĞANBEY - DER) Başkan Yardımcısı Zeki Saçlı verilen sözlerin tutulmamasından yakındı.
 
“Seçim arifesinde Doğanbey yatırım amaçlı kullanılmasın”
Saçlı, 11 bin kişilik bölge halkının adeta hiçe sayıldığını iddia ederek, “Seçim arifesinde Doğanbey yatırım amaçlı kullanılmasın! Biz bunlardan yıldık! Bizi artık kullanmaktan vazgeçsinler. Çünkü bize verilen sözlerin binde biri dahi yerine getirilmedi.” dedi.
 
“Ucube binalar dendi ama kendileri ucube binalar yaptı”
Çok katlı binaların ucube olarak nitelendirildiği bir dönemde şehrin merkezine 23 katlı binalar yapıldığını söyleyen Saçlı, “Buradaki konutların yapılma kararı alındığında bize 12 kat denildi. Ama 22 katlık binalar diktiler şehrin göbeğine. Ucube binalar dendi ama kendileri ucube binalar yaptı.” diye konuştu.“
 
11 bin kişilik TOKİ bölgesinde sağlık ocağı ve ilkokul yok”
Şehrin en işlek noktasında bulunan mahalle sakinlerinin ihmal edildiğini öne süren Saçlı, şu şekilde konuştu: “Biz sosyal haklarımızı talep ediyoruz. Yaklaşık 11 bin kişilik bu bölgede sadece iki tane ilkokulumuz var. Çocuklarımızın daha iyi eğitim koşullarında eğitim görmesini istiyoruz. Bunun için 542 tane imza topladık. Gerekli yerlere başvuruda bulunduk fakat talebimiz hep olumsuz karşılandı. Her seferinde yer yokluğu öne sürülerek olumsuz cevap veriliyor. Bunun üzerine biz yetkililere ilkokul ve sağlık ocağı için adres gösterdik. Fakat bu talebimiz de kayda alınmadı.”
 
Özel hastane sağlık ocağının alternatifi olmamalı
Yetkililerden sağlık ocağı için girişimlerde bulunduklarını fakat taleplerinin çeşitli bahanelerle ret edildiğini öne süren Saçlı, “Yine mahallemize sağlık ocağı yapılması için girişimlerde bulunduk. Fakat bize yanı başımızda bulunan özel hastaneleri gösteriyorlar. Özel hastaneler ise zengin kesime hitap ediyor. Biz ise devletin sosyal sorumluluk görevini yerine getirerek bize hizmet vermesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah/Zeki Aras - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir