• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
`Somali`ye gıda yardımı azalmayacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı Sözcüsü Christiane Berthiaume, Somali`ye yönelik uluslararası gıda yardımlarında azalma olmadığını ve yardımların ihtiyacı olan kişilere ulaştırıldığını ifade etti.

Somali`de son yılların en büyük kuraklığı ve kıtlığı yaşanırken, bin bir zorluklarla ulaştırılan uluslararası yardımların geçen hafta dağıtımı esnasında yağmalanması ve çıkan çatışmalarda 10 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Dünya Gıda Programı Sözcüsü Christiane Berthiaume açıklamalarda bulundu.

Berthiaume, "Titizlikle Somali`de yardımların dağıtımı esnasında çıkan yağmalama olaylarını araştırıyoruz. Ancak her ne olursa olsun aç ve susuz olan, savunmasız Somali halkına yönelik uluslararası gıda yardımlarında azalma olmayacaktır. Somaliler gereken miktarda yardımlarını almaya devam edecekler. Biz bölgeye ulaşan yardımların ihtiyacı olan kişilere dağıtıldığından eminiz" dedi.

Yağmalanan yardımların Mogadişu`daki pazarlarda satıldığı iddiasına ilişkin Berthiaume, "Bu durum gerçek olsa bile hala orada kıtlıkla baş etmeye çalışan savunmasız insanlar var. Yardımların kısıtlanması gibi bir durum söz konusu olamaz" diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir