• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Şili`de Filistin haritasına para cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şili Futbol Federasyonu (ANFP), ülkenin 1. Futbol Ligi`nde mücadele eden Palestino (Filistin) Kulübü`ne, futbol takımının formasının sırt kısmındaki ``1`` sayısının işgal öncesindeki Filistin haritası şeklinde olması nedeniyle ceza verdi.

ANFP`nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Palestino futbol takımının söz konusu formayla maçlara çıkmasına izin verilmeyeceği ve bu formayla izinsiz 3 karşılaşmaya çıktığı için kulübe bin 300 dolar para cezası verildiği ifade edildi.

Latin Amerika`da Filistin nüfusunun en yoğun bulunduğu ülke Şili`de, bu durumun temsili amacıyla kurulan Palestino Kulübü yönetimi ise geçen sezon da aynı formayı giydiklerini, formadaki ``1`` sayısının talep edilen boyutlarda olduğunu ve bu nedenle ceza almamaları gerektiğini savundu.

Kulüp yetkilileri, harita şeklindeki ``1`` sayısının kaldırılmasını kabul etmelerine rağmen söz konusu haritanın formanın başka bir bölümünde kullanılabileceğini de vurguladılar.

Şili basınında yer alan bilgilerde, takımın formasındaki "1" sayısının ülkedeki Yahudi cemaatini rahatsız ettiği ve 1. ligde mücadele eden diğer bir kulüp Nublense de Chillan`ın başkanı Patrick Kiblisky tarafından federasyona suç duyurusunda bulunulduğu iddia edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir